Jeg holder utrolig meget af at gå i teater og min glæde over fantastiske, fantasifulde kulisser, lyd og lys er mindst lige så stor som over selve skuespillet der præsenteres.
I går aftes havde jeg så, sammen med en god veninde, den fornøjelse at opleve Peer Gynt off-piste på Riddersalen. Henrik Ibsens også i dag vedkommende og tankevækkende stykke.
Rosa Sand Michelsen, Ole Håndsbæk Christensen og Kristian Joensen giver den gas og formåer at holde publikum aktiveret og fanget i de ca. 2 timer stykket varer. Kostumerne er nærmest Anne Marie Helger værdie. Specielt når vi kommer til egnsdragterne eller nationaldragterne med kyser broderet med halve ræve, fugleunger og masser af blanke skeer. Det er egentlig utrolig hvor mange mennesker der skal samarbejde for at få et fælles produkt ud over rampen.
Flot gået.
Vidste I, at man kan blive medlem af Riddersalens støtteforening? Se http://www.riddersalen.dk. Det er en god ide at bevare det gamle teater, som har spillet siden 1914, da hele Allegade var fyldt med forlystelser for de mange borgere der drog udenfor Københavns Volde i gamle dage. Meget spændende historie.
Måske skulle jeg også lige minde om, at Jytte Abildstrøm næste år fylder 80 og Daimi fylder 70 og teatret fylder 100. Hold øje med om det ikke ender med et brag af et festligt et eller andet.
4. april er der iøvrigt et interview med Jytte Abildstrøm derude og den 2. maj spiller og fortæller Daimi og Cliff Gentle om et liv i showbizz.
Rigtig god fornøjelse.