Tags

, , , ,

Eleksir
Medens vi i Danmark bekymrer os om den nye Offentlighedslov, som ikke lover bedre retssikerhed, gennemsigtighed og ordentlig forvaltningsskik for borgerne, skulle I bare opleve Spanien. Det er meget, meget værre, så kæmp derhjemme, at vi ikke får samme tilstand som her.
Der er 3 politikorps i Spanien. Lokal politi, National Politi og Guardia Civil. For det første ser det ikke ud til at de tre korps samarbejder særlig nemt. Måske er der oven i købet en slags konkurrence mellem de tre korps. Har de først fundet sig en sag, går de til makronerne – de ønsker ikke at tabe ansigt. Det uanset om det viser sig de har beviser eller ej. Og dem skaffer de om ønsket. På den anden side, er der mildest talt korruption indblandet for er man politiker, kan man komme af sted med meget også selvom det strider mod loven. Det er utrygt at være vidne til. man ved aldrig hvornår politiet slår til på gaden, på pladser og i butikker.
Samtidig føles det som om politiet er meget lavtlønnet og selv, har svært ved at styre indre korruption. Desværre gælder det vist også lunefulde dommere.
Jeg synes ikke der er nogen sammenhængskraft i det her land, ingen rød tråd og en konstant usikkerhed om hvad der er lov og ret, hvad en eventuel anklage faktisk går ud på. Desuden kan man holde folk fængslet i op til 72 timer før, man kommer for en dommer. Man kan sidde månedsvis før en anklage faktisk strikkes sammen og endelig kan der gå måneder før en retssag finder sted.
Man bygger tilsyneladende uden de helt stor planer. Huse og byområder hegnes ind uden sammenhæng med posthuse, banker, børnehaver og skoler. Børn kan umuligt selv gå i skole- cykling eksisterer faktisk ikke,det er livsfarligt – de må transporteres i bil. For at det ikke skal være løgn, kører forældrene deres børn til skole úden hensyn til at der er fyldt med andre børn.
Fortovene er smalle eller ikke eksisterende. Der kan dog pludselig værre et fint bredt fortov, men så står der et træ eller en betonsøjle lige midt i. Det er meget, meget vanskeligt at køre med klapvogn og jeg tør ikke tænke på de stakler der skal køre i rullestol eller gå med rolator. De kommer ikke langt.
Det virker stadig som om den mere smarte, snyder den mindre smarte så ofte det kan lade sig gøre.
I butikkerne, i bankerne på posthuset og rådhuset taler de ansatte sammen, ringer i mobiltelefon uden hensyntagen til at køen af ventende kunder eller borgere bliver længere og længere. En form for skrankepaveri, vi heldigvis er sluppet af med derhjemme. Det er uartigt og dybt uprofessionelt, at være vidne til. ren magtfordrejning nogle gange.
At få ekspederet en sag tager tid. Laaaaang tid. Man henter en blanket det ene sted, aflevere den det andet sted og ve dig, hvis et kryds er sat forkert, så kan du begynde forfra.
Jeg må indrømme, jeg bliver mere og mere sur og gal på den måde det her land fungerer på.
Det må bestemt værre endnu værre hernede end i Danmark, at være nederst i hierakiet. De fleste danskere kender det lidt fra den måde som den spanske kongefamilie opfører sig, men dette r der altså rigtig mange andre der også gør.
og så er der to økonomier hernede. Den hvide og den sorte. jeg tror nærmest de fleste opfatter det som en slags A og B ordning, som man skal være medlem af.
Kæmp for alt hvad du har kært og pas godt på det demokrati, vi har endnu.