Tags

, , , , ,

Glashuset i Helsinge/Barkholt Planteskole

Glashuset i Helsinge/Barkholt Planteskole


Glashusets historie begyndte i år 2000 og hvis jeg forstår det rigtigt blev huset været ultimo 2004 og det er intet mindre end vidunderligt. Tænk at kunne bo ude og alligevel inde mellem tomater, æbler og masser af vindruer.
At kunne tage bad under en bruser mellem de skønneste blomster, eller sætte sig i et stort opvarmet trækar og kigge ud på sneen på glastaget. Eller ligge i hængekøen lige under stjernerne og nyde natten. Lytte til frøernes kvækken og om morgenen til fuglenes kvidren.
Uha! hvor ville jeg gerne have fået den ide og mulighed for at realisere den.
Vi måtte nøjes med at se, lytte og sanse ikke mindst duften af en stedsegrøn Magnolia.
Søndag den 8. september er der atter mulighed for at se huset og smage på de mange forskellige vindruer og igen i oktober når huset klædes i høstfarver, kan man få fornøjelsen.
Vi købte fødselsdagsgave og fik hver en nypodet rose med hjem. Min hedder Comtesse og er fyldig gul og med en herlig duft.
I den indre have bekæmpes skadedyr udelukkende med naturens egne metoder, ved udsættelse af nyttedyr som eks. rovmider. Bestøvning af blomster og frugttræer klares med udsætning af humlebier, mens vanding sker med opsamlet regnvand.
Entreindtægten går til velgørende formål. Se! det var en god oplevelse.
Desuden fik jeg en smuk, friskplukket buket roser i forskellige farver, som skulle med på hospitalet og pynte og opmuntre en skøn kvinde. En rigtig havebuket, som man siger.
Nu sidder jeg så her og ønsker mit eget drømmehus med masseovn, regnvand og solenergi. En have så frodig og smuk, som de kun kan se ud i et eventyr. Befolket af de skønneste sommerfugle og brumbasser. Vand der risler og klukker.
Drømme er der ingen der kan tage fra os.