Tags

, , , ,

Solen går ned og himlen farves rød.

Solen går ned og himlen farves rød.


Medens Emma og jeg sad og nød aftenstemningen på terrassen gik solen ned og den farvede himlen smukt rød i striber. En farve som fotografiapparatet har svært ved at gengive. Imedens blev træer, buske og huse mørkere og mistede næsten farven for at blive sorte. Mennesker på stranden blev sorte silhuetter mod den lidt lysere himmel og havet.
Flagermusene, jeg tror, jeg har et par, begyndte deres flyvning efter føde og jazz orkesteret satte igang på restaurationen, der ligger et spytkast til venstre for mit hus. Det er herligt de spiller en musik, der er så dejlig, at den kan nydes i overmål i mit lille hus. For her har ikke været tændt tv eller radio, siden jeg flyttede ind.
Jeg læser en engelsk ugeavise, som er gratis og engang imellem snupper jeg den tyske ditto. Det bliver fedt når jeg kan få noget ud af at tage den spanske også.
Dagene flyver afsted og jeg synes ikke engang, der bliver tid til at flyde på drømmesengen eller bade i havet. Nå! det ville sikkert også være uklog med den forkølelse eller især hoste, vi har pådraget os.
Havde ellers en plan om, at mine kridhvide baller skulle have lidt sol, det bliver bare ikke rigtig til noget. Efter kl. 12.00 og frem til kl. 16.00 er jeg ikke istand til at opholde mig direkte i solen. Det er simpelthen for varmt ca. 36-40 grader i denne uge.
Nattemperaturen er dog allerede faldet, siden jeg kom, og nu kan jeg sove for lukket vindue. Det er en fordel, for så kommer der ikke så mange myg ind på værelset.
Hilste på min svenske nabo i dag. Han kunne fortælle, at det hus og nabohuset, som også lejes ud ejes af en tysk mand og hans kone på over 80 år. De bor i Hamburg og kører fortsat selv herned, når de er her. De har ofte besøg af børn og børnebørn. Derfor to huse. Det til venstre for mig, findes ikke. Det har de faktisk opført helt ulovligt, jeg mener, uden godkendelse og den slags. HM! vi er i Spanien.
Det er den gamle mands far, der i 1946 opførte de øvrige 3 huse, som ligger her. Svenskerne ejer det ene og købte det for 2½ år siden. En englænder og hans spanske kone ejer det første og det vil de bruge til at bo i når de engang trækker sig tilbage. Indtil videre bor og arbejder de i England, hvor de driver en restauration. Min svenske nabo og hans kone arbejder endnu, men de vil også bo her, når de trækker sig tilbage. Foreløbig tager de herned ca. en weekend om måneden. Flyver til Malaga, lejer en bil og kører herud.
Han siger det koster 20 euro om ugen at leje en bil, det er faktisk meget billigere end jeg forestillede mig. Alligevel er jeg imponeret over de orker at tage så langt på weekend. De har naturligvis havemand og rengøringskone, som sørger for, at der er fint og pænt til de kommer.
Jeg ville ikke have noget imod, at beholde Det Lille Hus på stranden, som min
pensionist weekend bolig og gerne lidt mere.