Tags

, , , , ,

I en klondyke lige om hjørnet er der høns.

I en klondyke lige om hjørnet er der høns.


Barnet sov som en drøm i nat, det gjorde jeg bare ikke. Så da prinsessen vågnede klokken syv, kold som en istap og skulle varmes op i mormors seng, gik det kun til kl. 07.00, så var det ud af fjerne.
Det var buldrende mørkt og hvad fa… laver man på den tid i et Lille Hus ved Stranden?
På med vanten og af sted i klapvogn og med hund.
Det var betagende. Fuldmånen lyste på os som en kæmpe lygte og stjernerne blinkede til os.
Pludselig kom en kæmpesky og dækkede først månen lidt, så helt. Selv Molly forstod det og blev sur over at månen forsvandt og pegede på himlen.
I solens begyndende gry gik vi hjem igen og fik noget morgenmad. Så var krudtet forduftet og den unge dame, der nu var feberfri, var totalt udmattet og sejlede rundt.
Klapvognen måtte findes frem igen. Med det mål, at købe lidt ind til fornuftig mad, tog vi nu atter afsted. På vejen passerede vi et underligt klondyke, som befinder sig ikke langt herfra. I dag var der masser af høns.
Jeg kørte klapvognen i stilling tæt ved hegnet for at beundre de fede høns og pludselig kom en ældre mand frem og forklarede – på spansk – at vi skulle komme indenfor. Jeg forsøgte at undslå mig, men den lokale venlighed var ikke til at undslippe. I slalom kæmpede jeg mig gennem et forhindringsløb af hundelorte, afsavede kalveklove og knogler for at besigtige de store høns og deres hane.
Den ældre herre, som på tæt hold, havde fået andet end kaffe og sødmælk til morgenmad, betroede mig, at han var i tvivl om jeg var ungens mor eller bedste mor. Ha!
Og jeg slap ikke ud af indhegningen uden kys på kinden og en spansk nysgerrighed efter hvor jeg mon boede.
Tror I vi gik en omvej hjem?
Nå! det kom nærmest af sig selv. Super Sol havde lukket og efter en omgang kaffe med churro`s. Stærkt fedende friturebagværk, som ædes i lange stænger til kaffen. Gerne dybet i sukker og syltetøj, eller flydende chokolade, gik gåturen til et andet supermarked, mindst en km. borte. Også her var lukket.
Herefter har aftensmaden for mit vedkommende bestået af god rødvin, chips og som forret en kogt majskolbe.
Tror I lige jeg føler mig smækker og godt tilpas? Så tro om igen.