Tags

, , ,

Små piger danser flamenco i hjertet af Marbella og Molly var stum af betagelse.

Små piger danser flamenco i hjertet af Marbella og Molly var stum af betagelse.


HU! hvor var det koldt i morges – omkring 6 grader da vi startede klapvognen og gik morgentur med Emma.
Senere kunne vi gå tur på promenaden i Marbella i sommertøj og se folk på stranden, men vi skulle blot ikke bevæge sig ud i skyggen.
På en Cafè drak vi formiddagskaffe/frokost medens Molly legede og malede. Genialt, cafèn havde børnebord og stole. En kasse med malerbøger og farveblyanter.
Sådan! Vi kunne drikke kaffen i fred og ro og Molly hyggede sig.
På tilbageturen faldt vi ind i et arrangement mod alkoholisme – tror vi nok – hvor yndige små piger dansede flamenco, det bedste de havde lært. Molly var stum af betagelse og ville meget gerne have danset med. Det er interessant at se, hvor hurtig hun kan kopiere og hvordan hun fik gang i armene og hænderne, som drejer rundt.
Jeg forstår godt hendes far synes hun skal på danseskole.
Hjemme igen, kunne jeg lige nå 2 timer på drømme sengen med min “hjernebog”.
Himmel hvor er den spændende. Tænk hvis jeg havde vidst det jeg ved nu, om små piger og drenges udvikling. Husker godt jeg undrede mig over forskellene hos de helt små børn, men jeg ville være blevet skånet for en del i forbindelse med teenagerbørn, hvis jeg havde vidst det, jeg ved nu.
Og jeg lærer en masse omkring voksne kvinder og deres hjerne og dens meget forskellige udvikling fra mænds på grund af de helt forskellige kemiske stoffer, der udvikles og senere afmonteres igen over årene.
Når man har læst denne bog, undrer man sig ikke længere over de mange skilsmisser hos par over 45 og at det er kvinderne der tager initiativet i de fleste tilfælde.
Der er så stor forskel på hvorledes mænd og kvinder kommunikerer og hvad vi kommunikerer omkring, simpelhen på grund af forskellige hormoners påvirkning i forskellige dele af hjernen. Hvilket nu faktisk kan aflæses på scanningsbilleder af hjernens forskellige centre.
Det er naturligvis ikke mindst interessant for mig, at læse om kvindehjernens status hos kvinder på min egen alder og hvorfor vi sætter så stor pris på frihed og kontrol over vores eget liv. Om bedstemor roller i min alder og jeg forstår lidt mere af hvorledes benene under mig er aldeles blæst bort i kærlighed til lille Molly og jeg faktisk ikke kan få nok af hende. Min kemifabrik arbejder for tiden på en helt anden måde end for 10 og 20 år siden.
Nu er der varme på radiatoren og månen sender sølvstriber ud over havet. De sidste gæster er gået hjem og det er mørkt og stille.
Det bliver den sidste fuldmåne, jeg ser lyse på havet i denne omgang hernede.
Endnu en dag er gået på hæld og snart er aftenen også brugt op.