Tags

, , , ,

Klar, parat til at tage på engelsk thesalon.

Klar, parat til at tage på engelsk thesalon.


Vi går ikke meget ud og med nærkontakt til Molly, er der ingen som helst grund til at iføre sig andet en kedeldragt eller stort forklæde, thi hun har normalt altid held til at sætte et par fedtede fingre eller tørre en snottet næse af i din nyvaskede eller bedste trøje.
Sådan er det bare.
Men i dag, hvor hun igen er rask og i daginstitution, har hendes mor og jeg besluttet at besøge en rigtig engelsk thesalon i Fuengirola.
Med trang til at være iført andet en arbejdstøjet, tog jeg min nye kjole på. Købt hos MANGO, som er en spansk pandang til H & M. Og som vist nok har gjort ejeren til Spaniens rigeste mand.
Betingelsen var at jeg ikke skulle gå ret langt. Mine fødder har det rigtig skidt og bryder sig ikke længere om høje hæle og vil heller befinde sig i et par Anders And sandaler, hvilket ofte gør helhedsindtrykket noget kikset.
Kjolen var perfekt, man retter ryggen og trækker maven klædeligt ind og så afsted.
Ærgerligt nok havde den engelske thesalon skiftet ejer og vi kunne ikke øjne skyggen af de fine etagefade med agurkesandwich og yndige thepotter.
Det fandt min stedkendte datter råd for og snart befandt vi os på en herlig cafe` med totalt uhøjtidelige stole, borde og andet sjovt isenkram. Økologisk brød og skøn mad. Rigtig god kaffe i en efterårskølig, men solbeskinnet gårdhave.
Her tilbragte vi nogle timer med god samtale, vel vidende at nu er det snart slut for denne gang.
Vi kommer til at savne hinanden. Jeg kommer i hvert fald til at savne hende. Hun er et af de mennesker, som er rigtig god at samtale med.
Jeg synes, jeg efterlader dem og lader dem lidt i stikken. Det er ikke en rar følelse.
Tilbage i Det Lille Hus ved Havet, fryser jeg alvorligt og det blev kun til et koldt brusebad. Jeg tror der er blevet lukket for varmen og hvis det fortsætter, er jeg glad for, at jeg skal herfra.
Sådan er det hernede. Det er næsten koldere indendøre end udenfor. Dels fordi huse og lejligheder er utroligt utætte og uisolerede. dels fordi varmen ofte kommer fra den aircondition som om sommeren skal køle og den smule varme som leveres ryger lige ud til fuglene. Da alle gulve er fliser eller marmor er det for at sige det lige ud pissekoldt.
Skal man besøge Spanien i vintermånederne er det en god ide, at medbringe lange underbukser og uldne undertrøjer, tykke sokker og varmt nattøj. I hvert fald når man er inde. I dagtimerne i solen er det varmt nok, men blæsten er kold og skyggen rigtig kold.
Ikke underligt de små børn i daginstitutionerne bliver forkølede. De sidder med deres små rumper på det kolde gulv eller tripper rundt på det. Skolerne er sikkert ikke meget bedre.
Hjælp nu nyser jeg næsten uafbrudt. Må stoppe og lave nogle kuskeslag for at få varme i kroppen igen.