Tags

, , ,

Håndboldkage

Håndboldkage


Synes lige der skulle en lille tilføjelse til min blog i dag om flere generationer under samme tag. I svømmehallen i dag knoklede jeg mig gennem mine 10 baner og smuttede ind i saunaen bagefter.
Her sad en gammel dame på nederste bænk og på en bemærkning fra mig om, at der var dejlig varmt derinde, gik hun igang med at fortælle:
“Ja, jeg har langt til svømmehal. De har nedlagt den, jeg plejer at komme i, så nu må jeg hele vejen fra Gilleje hertil for at svømme. Heldigvis har jeg en veninde som kan køre bil.
Det er svært for os gamle med transport, når vi ikke kan køre mere og lokalområderne tømmes for busforbindelser, svømmehaller, kulturhuse, biografer, teatre og små forretninger. Hos os vil de bygge et kæmpecenter. Så lukker vores gode små butikker og den indre by dør.” Et langt suk !
“Min mand har været død i 35 år. Han døde allerede som 58. årig.”
Jeg begyndte at regne og som kunne hun se det på mig, sagde hun: “Jeg er 84 nu, men jeg har en kæreste der er yngre end mig, han er kun 76”. Og så grinede hun.
“Ja, jeg havde altså opgivet det, selvom børnene sagde, jeg nok skulle finde en. Først da jeg var 76 opdagede jeg, at ham her vimsede rundt om mig og så blev vi kærester. Det er dejligt at have en at spise sammen med og have selskab af.”
Se, det er jo også en mulighed, at få en madkæreste, en selskabskæreste og måske en gå ud kæreste. Gerne en der er yngre end en selv. En der kan køre bil og være lidt praktisk, når kræfterne bliver mindre. Og det er altså ikke for sent i en alder af 76, at finde ham eller hende og få brudt ensomheden eller aleneheden lidt.
For man må ikke sige man er ensom og spiser til aften med Tv avisen. Det er slemt upassende og tyder på man ikke er kreativ, forstår jeg.