Tags

, , , ,

Kommer de ikke snart? Vi længes efter vår!

Kommer de ikke snart? Vi længes efter vår!


Som ældre au pair pige kan man godt blive lidt træt, men nu sidder jeg her med rynkede fingere af gulvvasken og nyder et roligt øjeblik, før de 3 yngste teen-ager kommer hjem fra skole og hunden går amok.
De er i øvrigt et kapitel for sig de unge sammenbragte børn. Faktisk er de fire, men ikke på fuld tid og sjældent har jeg – nej aldrig har jeg – oplevet så hensynsfulde og omsorgsfulde unge mennesker. Altså overfor hinanden. De hæver ikke stemmen overfor hinanden. Giver plads i sofaen. Deles pænt om pligterne – i hvert fald når jeg har kommandoen. Går i seng af sig selv om aftenen, tidligt. Og står selv op ved vækkeurets ringen om morgenen og det er tidligt mellem 6.30 og 7.00. Jeg er imponeret.
Normalt smører de også selv madpakker og tager morgenmad. I denne uge har forkælelsen bestået i, at stå op og lave lidt morgenmad og sige godmorgen. Tage hunden i sin snor og følge i skole. Det er hyggeligt, men jeg glæder mig til at sove til det bliver lyst et par dage, inden jeg tiltræder nyt job i Spanien, hvor man også vågner før solen.
Nu er hele hytten gjort rent og luftet grundigt ud, friske blomster er sat i vase og vasketøjskurven tømt til de voksne kommer hjem fra ferie og også kan få del i forkælelsen.
Inden de kommer skal der laves mormormad: Forlorenhare med ribsgele og masser af brun sovs og kogte kartofler. Måske tilføjer vi en sund salat.
Det har været sjovt at lave store portioner mad igen. Det er utroligt hvad, i det mindste, store drenge kan sætte til livs, det er nærmest som at fodre schæferhunde med hele rugbrød. Nu står en kæmpe skude lasagne klar til aftensmaden og når jeg styrer er den fyldt med grøntsager. De knyer ikke, men guffer det i sig, skønt jeg i min øresnegel har hørt at grøntsager ikke er deres livret. Godt klaret.
Der er blevet spillet kort, kørt til og fra rideskole, indkøbscenter og meget mere. Det var godt jeg igen fik trænet som chauffør og er blevet helt ferm til at jonglere med den store bil. I kan godt høre, at jeg er lidt stolt af mig selv.
Og der er varme i førersædet. Det har jeg aldrig prøvet før, at få varmet rumpen på den måde. Det er skønt her i kulden.
I aften står den på teater. Glæder mig til Evita og ha` et ungt menneske under armen.