Tags

, , , ,

Søndagstur til Museo Carmen Thyssen i Màlaga

Søndagstur til Museo Carmen Thyssen i Màlaga


Dagen begyndte med nypresset juice og omelet. God tid til at gøre sig klar til turen til Màlaga for at besøge Museo Carmen Thyssen og nyde de gamle mestre, romantiske landskaber og de senere naturalistiske landskaber.
Det var fine billeder, men set på rekord tid for det var Molly som satte farten og i Spanien må man ikke sige et ord, når man går rundt på museet. Som om billederne ville tage skade af det. De falder nok ikke ned af væggen fordi en 2. årig højlydt kommenterer en genkendelig hest eller synes de dansende damer er fine i tøjet.
Nå, set er det nu og kan krydses af listen.
Vi nåede også ind i en fin gammel kirke for at tænde lys.
Mere alvorligt er det, at det er lykkedes et rekord stort antal flygtninge – ca. 500 – at komme over et 6 m højt pigtrådshegn ind i den spanske ny Melilla. Byen ligger ved kysten i Nord Afrika og bliver jævnlig invaderet af flygtende afrikanere. Det er sjældent så mange kommer over, men den tætte tåge i går morges hjalp dem.
Rigtig mange var ilde tilredt og andre 500 kom ikke over. Guardian Civil klager over at de “har hænderne bundet” og ikke må gribe ind. Flere NGO medlemmer fortæller dog, at nogle af flygtningene var så ilde tilredt, at det ikke alene kunne forklares med pigtråden, men også at politiet havde brugt ekstrem vold i et forsøg på at forhindre flygtningene i at komme over hegnet.
De spanske myndigheder har forsøgt at råbe Brussel op. Man mener ikke at skal være et problem som Spanien alene skal takle.
Når man opholder sig ved stranden hernede forklarer det unægtelig de stakkels, sorte mænds mange ar og ødelagte legmesdele, når vi ser dem slæbe rundt på tunge byrder af tøj, tasker, briller og ure dagen lang i den brændende sol.
Nu er der ro i huset. Duerne kurer deres aftensang og unge menneskers stemmer lyder fra idrætsanlægget. Vi voksne er også trætte og det bliver ikke til mange sider i den spanske læsebog, før øjnene falder i.

Reklamer