Tags

, , , ,

En god ide - en gammel dør med ben og en tyk glasplade, er blevet til et bord. Mennesker som har siddet ved bordet har skubbet forskellige sjove effekter ind under glaspladen.

En god ide – en gammel dør med ben og en tyk glasplade, er blevet til et bord. Mennesker som har siddet ved bordet har skubbet forskellige sjove effekter ind under glaspladen.


En ung kvinde i Zambia betaler hver dag en krone i skat, uanset hvor lidt hun tjener. der er dage hvor hun intet tjener og hun skal fortsat betale en krone i skat. Hendes kæmpenabo, Zambia Sugar, der har et millionoverskud, dræner statskassen ved at betale under 0,5% i skat. Den unge kvinde får til gengæld for sin høje skat ingen ordentlige skoler til sine børn, medicin eller sundhedstjek. Hendes egene penge strækker ikke til sund mad og uddannelse til hendes børn.
Verdens næststørste ølproducent-hedder SAB Miller og tjener 11 milliarder om året. Til trods herfor har det firma betalt o kr. i skat i Ghana hvor de har en virksomhed. Det er blevet regnet ud at statskassen i Ghana, Mozambique, Tanzania, Sydafrika, Zambia og Indien går årligt glip af 181 millioner på grund af SABMillers skattespekulation.
Penge der kunne være brugt til flere skoler, bedre sygehuse eller nye veje.
Har du lyst til at vide mere om skattesnylter virksomhed, har Mellemfolkeligt Samvirke lavet en fin lille håndbog. Håndbogen oplyser at verdens 85 rigeste personer har værdier for samme beløb som verdens 3,5 mia. fattigste til sammen.
Jeg forstår slet ikke, at vi bliver ved med at finde os i den ulighed, der vokser og vokser i verden. Det kan kun ende i hungersnød, krig og flugt.
http://www.ms.dk
Flere investeringer fra Danmark går i skattely. Alene i 2012 blev mere end 100 milliarder kroner fra Danmark investeret i skattely – såkaldte “offshore centre” – ifølge Nationalbanken. Det er omtrent en femdobling siden 2004, hvor Nationalbanken først begyndte af offentliggøre tallene. Ugebrevet A4 har på baggrund af tal fra Nationalbanken anslået de samlede danske værdier i skattely til 275 milliarder kroner udgangen af 2012. Står der i seneste nummer af action magazine.
Heldigvis er der også nogen som gør noget. Pædagogernes Pensionskasse har besluttet at gå i dialog med udvalgte virksomheder for at påvirke deres skattepolitik.
Det er virkelig et sted vi som medlemmer af en pensionskasse kan medvirke til, at gøre vores indflydelse gældende.
Vi kan tænke os godt om og tage stilling til den skævdeling, der er i gang i verden.

Reklamer