Tags

, , , , ,

Når solen skinner bliver vi fuldstændig italienske i København.

Når solen skinner bliver vi fuldstændig italienske i København.


Information indbyder til årets kronikkonkurrence og skriver:” Det gode liv er et velbetalt job, et livslangt ægteskab og to-tre børn, der er kommet godt i vej. det gode liv er i gummistøvler. Eller er det? De fælles værdier, der definerer lykken begrænser i ligeså høj grad ideen og dikterer, hvad vi skal opnå for at blive lykkelige.”
Jeg kan slet ikke læse og forstå de sætninger. Jeg troede lykke var noget fuldstændig personligt, en følelse og en tilstand af rimelig kort varighed, opstået af noget unikt for den enkelte. Som f.eks. i morges da jeg som respons på mine hjertesuk over min manglende pc forståelse, fik ikke mindre end to kærlige tilbud om hjælp og for det tredje selv fixede sagen. Spørg mig ikke hvordan. PC`en var kommet på bedre tanker i nattens løb og havde ordnet sig selv. Da blev jeg så glad, lettet, taknemmelig og lykkelig over, at have så dejlige venner og være så heldig.
Det blev i øvrigt en dejlig lys dag. En overvældende glad stemning overalt i byen. Gader og pladser, parker og bolværk overalt sad der mennesker. Der blev snakket, drukket, øl, vand og vin. Sunget og spillet musik.
Jeg havde fornøjelsen af at være med til indvielsen af Vartorvs nye gård. Den smukke stenbrosbelægning og de dejligste lindetræer. Der sang, taler, lækre kager og andet godt. Sol og hygge omkring bordene.
Hvor er det dejligt med alle de smukke byrum, vi har i København. Ikke så mange hemmelige og intime som Vartorvs gård, men smukke og dejlige.
Senere mødtes jeg med en anden god ven ved Globen, De Berejstes Klubs hyggelige lokaler, for at høre en foredrag om højskole i Caribien. Måske ikke lige noget for mig, men godt at vide, at det findes og sjovt at tænke på, at det for nogle mennesker, lykkes at gøre deres fritidsfornøjelser til deres arbejde. Ikke at de nødvendigvis bliver rige af det, men de har det dejligt og nyder det.
Mest interessant hørte jeg om to nye netværk, som lød meget spændende i mine ører. Steder hvor mennesker mødes og diskuterer og lærer noget. Udvider deres horisont og får tilfredsstillet deres nysgerrighed. Deler erfaringer og inspirerer hinanden. Det vil jeg virkelig se frem til og håbe, jeg kan deltage i.