Tags

, ,

En smuk 17. maj 2014 med norske kvinder og mønd i farverige bunad.

En smuk 17. maj 2014 med norske kvinder og mønd i farverige bunad.


Åh! Hvilken fantastisk oplevelse, at stå op på en solrig og smuk 17. maj og tage til morgenmad med sine gode venner, hos deres børn, børnebørn og svigerbørn. Alle klødt i de smukke traditionelle bunad døtre som mødre og enkelte mænd i ditto.
Efter champagne, morgenmad og norsk kage i flagets farver gik turen med trikken til Karl Johan og jeg var heldig at komme helt ud i første række ret neden for kongeslottet. her stod vi på vores flade konvolutter og blev aldeles ømme i fødderne de næste fire timer, medens barnetoget gik forbi og musikkorpsene spillede og trommede det bedste de havde lært. Jeg er imponeret over at skolerne alle ser ud til at have så finde musikkorps, det findes ikke i Danmark.
Kongefamilien stod i alle fire klokketimer og vinkede fra balkonen og Dronning Margrethe i et vindue ved siden af og kiggede med.
Endelig godt solbrændte, svedige og trætte bevøgede vi os langsomt ned ad Karl Johan, der var så festlig klødt ud i norske flag og glade mennesker, mod Hotel Grand.
Vi skulle spise lunch her, sammen med familie. Aldrig har jeg set så overdådigt smørrebrød og aldrig har jeg fået så dyr vin til en frokost. Men hvor herligt. En kømpeoplevelse at sidde i Ibsens gamle smukke, historiske hotel og hygge sig med gode venner.
Ibsens kom hver dag på slaget og drak en øl og en snaps og læste aviserne meget omhyggeligt, inden han igen gik hjem. Det siges at folk stillede deres ur efter ham og af og til stillede sig op for at få en glimt af den bøse forfatter.
Trods ømme fødder gik turen tilbage gennem det nye og bagefter det midalderlige Oslo til Christian Magnus Falsen, grundlovens fars, grav.
Se det var en herlig oplevelse, som sjældent vil glemmes.

Reklamer