Tags

, , , , ,

Munch s museum som nu skal flyttes ned ved siden af den nye opera.

Munch s museum som nu skal flyttes ned ved siden af den nye opera.


Aldrig har jeg oplevet Oslo så intens som i disse dage. Vi er på farten fra tidlig formiddag til sen aften og det er meget spændende. Der er skudt nye smarte kvarterer i vejret omkring havnen, men når mine søde lokal guider viser vej, åbner der sig konstant nye smukke pladser, de smukkeste parker, gader fyldt med blomstrende tulipaner. Byen er oversået med skulpturer og springvand. Det er en sand fryd at færdes her i det varme vejr. I går mindst 20 grader – ja mere tror jeg.
Vi måtte forbi Gant og købe nogle sommerlige bluser for at holde det ud, men skønt fødderne kogte klarede vi den til 21.00 om aftenen, inden vi nåede hjem til den bedste elgsteg med tyttebær, jeg længe har smagt.
Dagen begyndte på Munch museet. Heldigvis med en film om han opvækst, ungdom og helt til hans alderdom. En fremragende film, som var et godt fodfæste for bagefter, at se det udsnit af han billeder som i disse dage er hængt op på væggene. Det eneste museum der er åben om mandagen og derfor velbesøgt, netop den dag.
Herfra gik turen gennem den smukke botaniske have til et chamerende gammelt område Grønland. I Asylet, et gammelt skolehjem m.v. fra 1760, hvor vi i gården ved lange borde og på bænke kunne indtage en velfortjent frokost.
Den mest interessante oplevelse var i virkeligheden, overraskelsen ved at opdage at Oslos Rådhus er så helt unikt dekoreret indevendig og salene og mødelokalerne så flotte. Det var en fornøjelse at stå der og tænke sig til overrækkelserne af Nobels Fredspris. Et hurtigt smut ind i Fredscentret blev det også til.
Vi nåede en kop dejlig kaffe på Karl Johan medens vi gloede på folk og sluttede dagen på Stortinget til en fin fortælling og beretning om den aktuelle jubilæumsudstilling.
overalt mørker man at byen udvikler sig. Der bygges og graves, så Kæbenhavn kan nøsten gå hjem og lægge sig.
Jeg vil allerede glæde mig til at komme tilbage og nyde de nye ting. Og så er T-banen og trikken meget, meget bedre udbygget en i København.