Tags

, , ,

I Bari sidder kvinderne i gaderne udenfor deres køkken og ruller  spagetti. Købte en pose med hjem.

I Bari sidder kvinderne i gaderne udenfor deres køkken og ruller spagetti.
Købte en pose med hjem.


Med kurs mod Bari, hovedstaden i regionen Puglia. Et økonomisk og teknologisk knudepunkt i den del af Italien den 25. maj. Jeg stod tidligt op og så solen stige op over bjergene på kysten, og jeg nød synet fra de store vinduer i skibet fitnesscenter på dæk 14. Ud af 4000 passagerer, var vi to der motionerede så tidligt, måske overhovedet.
Byen er delt i to, en moderne del og en historisk del fyldt med renæssance monumenter og en labyrint af snævre gader.
Vi spadserede rundt i de gamle gader og stødte ind i unge mennesker, der samlede ind til og fortalte om vigtigheden af klovnearbejde for børn på hospitalerne og dumpede ind i et galleri, bestyret af en ung lærer, som lavede de skønneste sansebilleder med sine elever. Vi fik en god snak med hende. Et virkeligt imponerende arbejde hun stod for og billederne var både smukke, interessante og vækkede til megen eftertanke om hvad pædagogik og kærlighed til børn kan føre til, når det er bedst.
Byen er i øvrigt kendt for, at være en af de mange julemandsbyer i verden. I hvert fald mener man at San Nicola hører til her og en gammel kirke “tilhører” ham. Jeg tændte lys for familie og venner. Det har jeg snart gjort overalt i verden i de skønneste gamle kirker – mon det har hjulpet? Det er dog i det mindste rart at tænke på dem man har kær og som har gode tanker behov.
Ombord igen nåede vi en svømmetur og en omgang zamba på soldækket før skyerne trak sammen om os og vi kunne gå til kahytten og klæde om til den kommende
gallaften.
Vi trak i det store skrud til teaterforestillingen og den efterfølgende middag. Men inden maden nåede vi naturligvis en cocktail – ikke en dårlig begyndelse på en hyggelig aften.
Hver aften et nyt teaterstykke og en ny "gammel" festkjole. Det er rigtig hyggeligt at tage pænt tøj på, men bliver så rank i ryggen af det.

Hver aften et nyt teaterstykke og en ny “gammel” festkjole. Det er rigtig hyggeligt at tage pænt tøj på, men bliver så rank i ryggen af det.

Reklamer