Tags

, , , ,

Vejret holdt i Vartorvs smukke gård medens dygtige og vidende Grundlovstalere gjorde os klogere og Ebbe Kløvedals stafet gik videre.

Vejret holdt i Vartorvs smukke gård medens dygtige og vidende Grundlovstalere gjorde os klogere og Ebbe Kløvedals stafet gik videre.


Traditionen tro blev formiddagen tilbragt i Vartorvs smukke gård, for at høre kloge talere pege på behovet for at søge indflydelse og dermed bevare demokratiet i såvel DK som EU. Kort og godt søg indsigt og deltag i debat, det bør prioriteres endog meget højt hos den enkelte borger og vælger.
Ovenpå den seneste uges show i V kan jeg kun være enig og glæde mig over, at DEO, Vartorv mfl. ihærdigt gør hvad de kan for at udbrede debatten om demokrati i EU og vores egen lille andedam.
Vejret holdt og var lunt og sommerligt, nu regner det og vi er atter indendøre og kan nyde alt det grønne fra vore vinduer.
Tilbage i Istanbul for at gøre vores cruise færdig. Her foran Hagia Sophia


Tilbage i Istanbul for at gøre vores cruise færdig. Her foran Hagia Sophia


28. maj tidlig morgen anløb vi Istanbul og lagde til nærmest midt i centrum med udsigt til Topkapi-Paladset, Hagia Sophia og Den Blå Måske.
Vejret var strålende og vi brugte apostlenes heste til at bringe os frem til Topkai-Paladset. Efter en time i kø for at købe billetter til paladset, erfarede vi, at vi ikke kunne bruge vores euro og ingen af os havde betalingskort eller lokale penge med. Vi måtte gå med uforrettet sag og fortsatte til Hagia Sophia og Den Blå Moske.
I Den Blå Moske, har man opfundet nogle smarte kitler med påsyet tørklæde, så vi kunne gå standsmæssigt ind i helligdommen og se på de meget, smukke kakler. Det er rigtig nok et stort og smukt byggeri.
Herfra gik turen til Istanbuls største underjordiske cisterner, der i sin tid kunne rumme 80.000 m3 vand. I dag er rummet meget stemningsfuldt, mystisk og spændende. Det klæder disse underjordiske gemakker med klassisk musik og dæmpet tale.
Spontant endte vi hos en tæppehandler, der havde en datter som læser til læge i Århus. Her blev vi trakteret med dejlig æblethe. Vi slap for at købe tæpper, skønt de var meget flotte og lysten egentlig ikke manglede.
Jeg kan anbefale en lignende dejlig oplevelse i Søndermarken hvor København har smukke gamle cisterner liggende. Disse cisterner rummer et dejligt glasmuseum eller galleri.
Jeg kunne desuden vise togstationen frem, der hvor Orientekspressen gik til og hvor der i dag er et lille, gratis museum.
Byturen sluttede i Den gamle og spændende basar og som man skal, kom vi i den forkerte retning, da vi gik ud og endte meget langt væk fra centrum. Der måtte en taxa til før vi igen var på rette kurs.
Vi nød sejladsen og udsigten bort fra byen på øverste dæk i en solstol og var spændt på det næste døgn, hvor vi skulle tilbringe alle vågne timer på havet.
Ved 17.00 tiden vuggede skibet meget og skyerne trak sammen. Det var på grænsen til at jeg blev søsyg. Heldigvis kom vi i læ omkring kl. 21.00 således, at jeg kunne spise middag uden problemer.

Reklamer