Tags

, , , ,

Nogle gange er det rigtig svært at beslutte sig for, hvilken vej man skal gå

Nogle gange er det rigtig svært at beslutte sig for, hvilken vej man skal gå


Brug alle sanser, lyt, føl, smag, se og lugt. Brug ikke floskler, stop gentagelserne. Pres ikke for mange informationer ind i din tekst og gør det smart, når du gør det. Konkluderer ikke, læseren er jo ikke dum og kan selv. Vær tro mod din historie, ked ikke din læser. Skriv ikke referater. Brug aktive udsagnsord og korte sætninger, skab billeder i sproget. Der er ingen grund til at fortælle det forudsigelige – der skal være en overraskelse eller to. Start og stop med et brag, arbejd med synonymer.
Lav en tidslinie, sæt nøglescenerne på og vid hvor mange kapitler, der skal til.
Det er kun et lille udpluk af den store buket, der i de seneste to dage er blevet serveret for os forfatterdrømmere.
Mit hoved føles stort som en luftballon, det er proppet med viden og et følelsesmæssigt kaos. Skal jeg skrive eller skal jeg ikke?
Efter 2 dages intensivt kursus, på højt fagligt niveau. Behandlet med nænsomhed og stor etik, var det alligevel en stor brun elefant, jeg skulle sluge.
Jeg er rystet som en nyserveret cocktail, ked og træt så det nærmer sig udmattelse.
Måske er det bedst at vente med beslutningerne til i morgen.
Men skulle du nogensinde gå med en forfatter i maven, er det anbefalelsesværdigt, at tage på kursus på Skriveværkstedet først. Det er dygtige damer, der underviser der og som ved noget om håndværket. De er gode til at formidle deres viden. Læg hertil at de er kærlige og ordentlige mennesker. Det har været en meget stor oplevelse at været med.
Nu står spørgsmålene tilbage vil jeg yde det der skal til for at lærer håndværket? Kan jeg ? Og har jeg en historie, i det mindste med en vinkel, som ingen andre har skrevet før?