Tags

, , , , ,

Sur, sur lille bi omkring

Sur, sur lille bi omkring


I det skønneste åndehul i Københavns største boligkvarter Urbanplanen, over 5000 boliger, blev jeg i dag beværtet med hjemmeæltede boller bagt i en stenovn, hertil nyslået honning fra egne bier og myntethe. AH!
Her i kvarterets midte ligger en stor grøn park, med bondegård og byggelegeplads. Frivillige har knoklet og kæmpet for, at det bevis de har skabt på, at der midt i en by kan dyrkes mad fra jord til bord, skal overleve og udvikle sig.
Byhaver på tage og i parker skyder frem overalt i byen, men dette var den første og det er ikke kun for hyggens skyld.
Vi ved godt, at der indenfor en overskuelig årerække skal findes alternativer til at skaffe mad til de voksende bybefolkninger.
På Cuba overlevede man kun USA`s belejring, fordi borgerne skabte rum i byerne, især i Havanna, til dyrkning af afgrøder, så cubanerne kunne overleve.
Det har taget sin tid af overbevise politikere, beboerråd og bestyrelser om, at Urbanplanten og alle de andre initiativer er levedygtig. Nu er der sagt a og der bør gives los for at sige B. Yd den økonomisk støtte og arbejdskraft til i større stil, at skabe bæredygtigte haver, urtegårde og sociale fællesskaber.
Projektet bør foldes helt ud.
Det er skønt at opleve andre etniske kvinder blomstre blandt deres egne planter og skabe de frodigste mesterværker på arealer ikke meget større end et badekar. Det er mindst lige så vidunderligt at se børn boltre sig fornuftigt sammen med dyr i grønne og skønne områder. Der laves mad på bål, samles planter til at farve med. Her kan man lege indianer og Robinson kruse eller sætte sig på taget af værkstedet og skue ud over hele herligheden i en duft af blomster.
På taget er skabt en dufthave.

På taget er skabt en dufthave.


Her arbejdes med bier og slynges den dejligste honning. Og Bybis flotte isvogn kom forbi takket være Morten og sørge for at vi i sommerheden kunne guffe lækker honning is i os.
Tak til de pionere som har skaffet penge, arbejdet hårdt med projektet og som i dag tog imod os som frivillige og gav os den gode oplevelse.
Alle er velkomne. Så hvis dine børn har lyst til en bondegårdstur, kan du eller bedsteforældrene trygt tage afsted og besøge denne unikke plet.

Reklamer