Tags

, ,

CIMG4209 Trøstesløs
Vend dig om Obama, du vender ryggen til et folkemord og legitimerer Israels undertrykkelse af palæstinenserne. Jeg forstår godt, at denne sag ikke er sort, hvid eller firkantet som et partisantørklæde. Derfor er det alligevel fuldstændig forkert, at slagte en civilbefolkning, spærret inde på et område på størrelse med Langeland, så at sige et fængsel under åben himmel med fri udsigt til snigskytter, kampvogne og andre former for israelsk militær.
Vi kan ikke forholde os tavse, vi må forlange ordentlighed. Forlang af politiske ledere, religiøse generaler og hele befolkninger, at der skabes fredelige løsninger. Ingen må længere holde sig for øre og øjne og lader som om denne og andre nedslagtninger ikke finder sted.
Overgrebene og mordene på palæstinenserne kan ikke forsvares med, at 3 unge mennesker blev bortført og dræbt. Det var i sig selv en grusom ting. Formentlig ikke udført af Hamas, men af andre som ønskede at Hamas fik ørene i maskinen.
Straffen kom prompte. 500 Hamas medlemmer blev fluks arresteret, en skøn blanding af folkevalgte politikere og tidligere fanger. Fanger som netop var løsladt i forbindelse med gidseludvekslinger. Dernæst brændte man en ung mand levende. Og nu “slår man græsset”. Et yndet udtryk for når militæret og israelske politikerne, skønner det er nødvendigt at stoppe fredsforhandlingerne og/eller undgå, at FN giver en reel anerkendelse af det palæstinensiske område, som en selvstændig stat.
Jeg er ved at kaste op over alle disse politiske rævekager, hvor civilbefolkningerne slås ihjel, lemlæstes og mister enhverv form for fornuftig fremtid.
I Ukraine lod vi mennesker gå på gaden og blive slået ihjel for vore værdier, nu må de sejle deres egen sø. Se hvordan det går i Irak og Afghanistan. I Syrien slagtes der videre, men er ikke længere en mediesag. For slet ikke at tale om hvad der foregår i Afrika.
Skulle vi holde op med at prøve at finde ud af hvis efterretningsvæsen, der er mere rådden end de andre og hvem der sår de første frø til krig og kiv, men blot sige STOP. Nu er det nok.
Vi kunne begynde herhjemme hos os selv. Vælg ikke en eneste politiker, der kan finde på at lade danske soldater deltage i nogen som helst krig. STOP for køb af krigsmaskiner og brug pengene på uddannelse og social velfærd.
STOP og lad os få noget ordentlighed tilbage i verden.

Reklamer