Tags

, , , ,

Ejbybunkeren bygget som kommandocentral for Københavns Luftforsvar i 1954 og i dybeste hemmelighed aktiv i 17 år, under den kolde krig.

Ejbybunkeren bygget som kommandocentral for Københavns Luftforsvar i 1954 og i dybeste hemmelighed aktiv i 17 år, under den kolde krig.


I Danmark har vi været heldige at undgå indblanding i mange krige. Det har dog ikke afholdt det danske militær fra at investere i hemmeligt isenkram, særligt under den kolde krig mellem øst og vest.
Senere i vores nutid har den danske regering ikke holdt sig tilbage og blandet sig i flere krige og sendt danske unge mænd ud i dødelig missioner. Selv frygter jeg, at den overståede kolde krig blusser op igen og bliver aldeles varm på grund af situationen i Ukraine.
Men endnu værre så forholder den danske regering sig mere end tilbageholdende i forhold til det frygtelige slagteri, der i øjeblikket foregår af civile i Gazastriben. En fangelejer hvor ingen kan flygte fra.
Så typisk er det også for den danske presse, at den i dag har beskæftiget sig mere med 2 danskeres mulige tilladelse til at forlade krigsområdet, end med de over 350 kister på Københavns Rådhusplads, hvor der demonstreres for de foreløbigt dræbte.
Vores udenrigsminister vil ikke fordømme Israel – han burde smides på porten.
Hvordan kan det gå til, at TV avisen bruger mere tid på temperaturen på dagens badevand, end uskyldige børn der dræbes. Mødre som slås ihjel. Familier som ser deres hjem forvandlet til en rygende ruinhob.
Nu må vi da, os der er mødre, os der er fædre, os der er søstre og brødre og bedsteforældre, uanset vores uduelige og elendige politikere vi har stemt på, drage i demonstration mod de pladser, der findes i de danske byer og blive der til slagteriet stoppes.
Hvor er fagbevægelsen, organisationerne, de politiske partier og alle os, der ikke er medlemmer? Kan det passe, at vi sidder bænket omkring havegrill og fadbamser uden lyst til at lette os og forlange, at mordene på mennesker i Gaza stoppes.
Er agurketiden så lammende og larmende stille, at ingen kan høre skrigene fra de uskyldige, ikke kan høre gråden og fortvivlelsen. Ikke kan se og forstå afmagten.
Så gør dog noget!
Mød op på Rådhuspladsen, som det første. Kisterne står der hele dagen i morgen.

Reklamer