Tags

, , , , ,

De sover og mormor tør næsten ikke trække vejret af skræk for at de vågner.

De sover og mormor tør næsten ikke trække vejret af skræk for at de vågner.


Lykken er at mærke, når Molly har en rigtig god dag. Sådan en dag som i dag.
Først pænt farvel til mor som skulle på arbejde. Legede og spiste morgenmad til far var tilbage, for at bringe hende i børnehave.
Hun var klar i børnehavekjole, men måtte have sutten med som støtte. Klarede næsten 2½ time og kom hjem i godt humør.
Spiste frokost på terrassen med mormor og Emma og faldt bagefter i søvn på en madras.
Det var så hyggeligt og fredeligt, at mormor også kunne få en blund i kurvesofaen og nyde duften af jasminerne og lytte til chikadesangen.
Molly slog øjnene op og blot hun får lov at vågne i eget tempo og man ikke straks taler til hende, er hun glad igen.
Ellers er hun enormt sur – morgensur efter en eftermiddagssøvn.
Lykken var at få en brugt mobil af sin far. Hun talte skrællespansk til Pluto og mange andre. Med benene overkors og telefonen kilet ind under den ene skulder fik den ikke for lidt med tale og fagter.
Senere iført fars kæmpeforklæde, stående på en skammel bankede og filede hun løs på et stykke skrubbe, medens mormor ordnede fisk og blendede til fiskefrikadeller. Det er meget vigtigt, at det hun bliver bedt om at deltage i er autentisk. Ikke noget fake her.
Modigt fik hun vasket hår. Hun hader vand i øjnene og hvor jeg dog deler hendes skræk og lede ved det. Det er faktisk først som 60. årig, at jeg kan lide at gå i brusebad efter megen træning.
Det kan mennesker der er født med badeværelser ikke forstå. Men os der kun har kendt til etagevask og et par årlige bad, ved hvad vi snakker om.
Når man så yderligere fik forlænget sin bruseskræk med Hitchcock og hans mord i brusebadet. Blev der lagt mange år til min angst for at gå i brusebad. OG JEG BLIVER ALDRIG EJER AF ET BRUSEBADEFORHÆNG.
Jubi! hun spiste kartoffelmos og fiskefrikadeller. Puttede sig i sin prinsesseseng og faldt næsten i søvn efter de traditionelle 8 sange, som hun snart selv kan synge.
Mor måtte lige forbi og holde lidt i hånd, da hun kom fra arbejde.
Det var en dejlig sidste hel dag sammen med Molly og det er lykken, at mærke når hun har det godt.