Tags

, , , ,

Planter smil og planter solskin

Planter smil og planter solskin


Det var vist en sang fra min barndoms søndagsmiddage, hvor vi samtidig hørte giro 413 og den eneste dag om ugen hvor vi fik dessert. Om sommeren rødgrød af hjemmeplukkede bær og om vinteren sveske- eller abrikosgrød på tørrede frugter eller gul budding med karamelsovs. Jeg husker det som enormt hyggeligt.
Jeg har hverken fået sveskegrød eller bøf med bløde løg og brun sovs til aften. Derimod lavede jeg linsesuppe. Det faldt imidlertid ikke i helt god jord hos min skønne søn, som kom forbi til middag. Vi måtte ændre på menuen og lave noget laks. Stakkels ham, det var ikke lige en mormiddag og han gik vist sulten i seng – er jeg bange for.
Men jeg smiler af fornøjelse, det var så dejligt at se ham igen.
Tiden løber fra mig og mit fortsæt om at gå tidlig i seng og stå tidlig op bliver heller ikke i aften overholdt. Nu er det snart midnat og jeg er ikke parat til at gå i seng. Der er så meget jeg gerne vil nå endnu. Det tager skam tid, at indtage sit hjem igen.
Jeg har besøgt biblioteket, snakke med gode veninder, handlet ind og fået opdateret sin viden fra bunken af aviser og tidskrifter. Læst alle de dejlige postkort, som lå fra venner og veninder. Vi er nogle som holder fast i brevduerne og som sender postkort fra vore rejser. Nu har jeg en kuffert fyldt med postkort fra alle verdenshjørner og kan ikke nænne at skille mig af med dem. De må kunne bruges til et eller andet?
I nat skal jeg selv huske, at skrive nogle fødselsdagskort, som vist desværre kommer en dag for sent. Det er en skam. Selv elsker jeg, at få fødselsdagskort med posten på dagen. De bliver ikke åbnet før om morgenen ved morgenbordet, hvis de kommer før dagen. En tradition også fra min barndom, som jeg fører videre og nu hvor jeg er så voksen, at jeg ikke får gaver mere – næsten ikke – er det skønt, at sidde der og læse søde ting fra familie og venner og prøve at være glad for, at jeg er født og har fået en unik plads i verden.
Jeg smiler indeni og er glad og glæder mig næsten til min næste fødselsdag.