Tags

, , , , ,

Vi er på trediedagen efter min hjemkomst fra Spanien og positiviteten holder endnu

Vi er på trediedagen efter min hjemkomst fra Spanien og positiviteten holder endnu


Da jeg rejste hjem fra Spanien denne gang besluttede jeg, at jeg for fremtiden ville dosere det kvantum dårlige nyheder, jeg indtager hver dag. Det gjorde jeg, fordi jeg opdagede, at tiden i Spanien ikke havde været brugt på at være afmægtig på klodens vegne. Tristheden og afmægtigheden var reduceret. Nok have jeg bekymret mig over mange andre ting, men jeg havde det mærkbart bedre.
Kort og godt jeg bliver syg af kun at høre om krig, sult, nød og elendighed og især får jeg skyldfølelse over ikke at gøre noget ved det. Så meget, at jeg næsten ikke kan holde ud at være til i min dagligdag og i hvert fald ikke syntes jeg kan tillade mig at nyde, hvor godt jeg har det.
Misforstå mig ikke. Jeg taler ikke om at lukke øjnene og lade været at tage stilling og handle, hvis det er muligt.
Dermed bliver der igen plads til at kigge på nogle af de positive ting der sker og støtte dem.
Hør f.eks. her: Natur-Energi arbejder ud fra en vision om at gøre det nemt for danskerne at vælge klimavenlig strøm og dermed gøre en positiv forskel for klimaet. Natur-Energi tilbyder flere forskellige produkter, der på hver sin måde bidrager til en grønnere fremtid. Udover at kundens strømforbrug købes vedvarende energi og en øremærket del af kwh-prisen investeres direkte i nye vindmøller. På den måde er der mulighed for at donere til Folkekirkens Nødhjælps klimaprojekter, der ruster verdens fattigste til at modstå klimaforandringer eller miljøorganisationen Nepenthes` arbejde med bæredygtig skovforvaltning af regnskoven i Honduras.
http://www.natur-energi.dk
Det er da skønt, at man blot ved at skifte sin strøm ud kan medvirke i sådan et positivt forløb. Som læst så gjort.
Og så kan man komme på kursus på den smukke Feje i november og lære at forstå, at pengene afspejler økonomien, men pengene er ikke økonomien og at det, der er uerstatteligt, behandles økonomisk som værdiløst.
Man kan se programmet på Fejø Permakultur og omstillings hjemmeside: fejoeomstilling.dk og kigge under aktiviteter.