Tags

, , , ,

De arbejder hårdt hele dagen i uhensigtsmæssige arbejdsstillinger i kulde og fugtigt vejr. Nu skal de måske orke det helt til de bliver 72. år før de kan komme på pension.

De arbejder hårdt hele dagen i uhensigtsmæssige arbejdsstillinger i kulde og fugtigt vejr. Nu skal de måske orke det helt til de bliver 72. år før de kan komme på pension.


Man skal være godt dum, hvis man ikke kan høre, at en nylig offentliggjort rapport fra et stort konsulentfirma med overskriften om, at danskerne skal arbejde mere, hvis man ikke kan høre, at det er optakten til angreb på lønmodtagernes betalte ferie og måske fridage. Samt er et krav om højre arbejdstid.
Et af argumenterne er at vi i 2030 vil mangle enormt med arbejdskraft, fordi så mange af os bliver gamle og tillader os at leve videre og ikke tager vore gode træsko og forsvinder.
Men det er noget være gylle. Det sagde man allerede for 20 år siden og det skulle således gælde allerede fra i dag. Siden man begyndte på den vise, er arbejdsløsheden steget og manglen på arbejdspladser er eklatant. Det er ikke dovne arbejdsløse, vi har at gøre med, det er mangel på arbejdspladser, der er problemet.
Et andet argument er at Danmarks konkurrenceevne vil få det dårligt, hvis vi ikke knokler noget mere. Sludder, den har faktisk aldrig været bedre og hvem siger, at vi ikke skulle tage og diskutere konkurrenceevne og vækst i et forsøg på at vende skuden, hvis der skal være en jordklode som vores børn og børnebørn kan overleve på. Vi skal ikke have mere af det, vi allerede har. Vi skal finde en helt anden livstil som samfund, hvor vi deler og passer på jordens ressourcer.
Dansk arbejdsgiverforening kan godt lide rapporten og det vil en kommende blå regering garanteret også kunne. Forslaget om endnu engang at sænke dagpenge og kontanthjælp, så vi kan få de “dovne” arbejdsløse og snyltere ind på banen er efterhånden så ulækker at høre på. Har ødelæggelsen af arbejdsløshedsdagpengene hjulpet? Nej! naturligvis ikke. Det har kun medført fattigdom og armod hos dem der har mistet deres forsørgelsesgrundlag ved arbejdsløshed, nu de tvinges endnu længere bort fra arbejdsmarkedet.
Jeg kan høre i diskussionen, at der også er kig på kvindernes barselsorlov. Vi skal faktisk ikke så mange år tilbage, før vi måtte aflevere 3 måneder gamle babyer i vuggestuen eller en privatdagpleje og det var ikke nogen god ide. Jeg taler af erfaring. Her sammenligner man os med USA. Det bliver det jo ikke kønnere af og i Danmark skal man huske på, at både far og mor arbejder til forskel fra mange andre lande. Der er ikke mere at give af. Familier med små børn knækker ofte halsen med stress og jag for at få begge ender til at nå sammen. I et børnefjendsk samfund risikerer man blot at der fødes endnu færre børn – er det det man ønsker? Det skal jo fedt hjælpe på kurven over aldersfordelingen i vores tidsalder.
Jeg kunne blive ved. Men kald mig Mads, hvis ikke dette er optakt til en omgang barske overenskomstforhandlinger og et kommende folketingsvalg.
Kridt skoene, hvis I ikke ønsker løn- og arbejdsvilkår, der forringes med alvorlige gener som følger.
Det har været surt at høre på hele formiddagen. Jeg bliver i dårligt humør. Heldigvis hjalp en cykeltur i det milde vejr og det smukke lys lidt på humøret. Men det er trist og skræmmende, at vide, at mange angreb på dem der har mindst fortsætter med uformindsket styrke.

Reklamer