Tags

, , , , , ,

En hyggelig lille hule, at tilbringe tiden i på biblioteket Københavns Rådhus.

En hyggelig lille hule, at tilbringe tiden i på biblioteket Københavns Rådhus.

Her findes protokoller over alt, som er spændende og rummer grum historie.

Her findes protokoller over alt, som er spændende og rummer grum historie.


På fastende hjerte havde jeg ærinde i byen i dag og benyttede lejligheden til at smutte ind på Rådhuset for at se det skønne gamle bibliotek, som nu skal nedlægges. Det var endnu ikke åbnet – først 10.30 – så jeg tog turen over i Stadsarkivet, hvor jeg heller ikke har været før.
Jubi!! Her står historien om verden fra før. Protokoller om plejebørn på landet. Hvilke fattigfolk, der har fået ydelser. Hvem der har været indskrevet på forskellige anstalter og så gik det op for mig, at her står naturligvis også bryllupsprotokoller langt, langt tilbage. Og minsandten her finder jeg mit eget bryllup på Rådhuset indskrevet. Ikke at nogen sikkert vil lave slægtsforskning på mig, men således er jeg alligevel udødelig gjort.
Endelig åbnede det smukke, gamle bibliotek og hvilken jammer. Hvorfor skal det dog nedlægges? “Fordi der ikke kommer lånere og læsere nok!”, vil politikerne svare. “Jamen for pokker da”. Hvor skulle folk vide fra, at de kan sætte sig herind og læse dagens aviser og låne en bog. Ikke mange tror jeg.
Hvor mange ved overhovedet, at man kan gå lige fra gaden og ind på det smukke Rådhus? Her er så pænt og dejligt og alt emmer historie. En af vore smukkeste offentlige bygninger indvendig. Man kunne da godt sætte et lille skilt udenfor, så folk ved at de kan besøge Rådhuset.
Jeg blev også så stolt af det. Jeg kan som borger og skatteyder gå lige ind og nyde stedet. Det gør mig glad, at her ikke er afspærringer. Sikkerhedstjek og vagter på hvert et hjørne. Nej! To søde, kvindelige rådhusbetjente stiller sig gerne til rådighed og vejleder og fortæller.
I receptionen får man et smil og et velkommen. Det er da mageløst. Tak til personalet. Især de unge bibliotekarer i Stadsarkivet som hjalp mig.
Som sagt på fastende mave og nu glubende sulten, fandt jeg ned til Down Town København. Jeg tror det er en slags vandrehjem for unge med en spisesal i bunden. Bar og musiksted. Du kan gå ind fra gaden, som jeg. For kr. 65 købe morgenmad/brunch og spise lige hvad du vil og så meget du vil. Hjemmebagt brød. Frugt og sunde sager. Kaffe, the og juice ad libitum. Det kan på denne måde også anbefales pensionister med en slunken pengepung.
Pludselig kom en ung dame ind af døren og råbte, at nu var der gratis vandretur i København. Dem der ville med kunne bare gå med hende. Og på et skilt stod der noget med gratis aftensmad. Mon det virkelig kan passe? Hvad er det dog for et godt sted.
Det kan anbefales at gå på opdagelse i sin egen by.
Gør det!

Reklamer