Tags

, , , ,

Kærlighed, venskab, trofasthed og tillid - sig det med blomster.

Kærlighed, venskab, trofasthed og tillid – sig det med blomster.


Den franske ambassadør, sagde det meget flot i går aftes i en samtale med dansk TV. Vi har i Danmark – so far – et unik tillidsbaseret samfund. det skal vi passe godt på og det gør vi bedst ved ikke at blive bange og lade højreorienterede kræfter fiske i rørt vande.
De to mord og angreb på politiet som vi netop har været vidne til, må ikke føre til, at vi sidder i S-toget eller bussen og bliver grebet af angst, når vi ser ansigter og personer, vi ikke lige forstår. I stedet skulle vi måske spørge os selv om, hvorledes det kan gå til, at vi som medmennesker har kunnet leve så længe med, at nogle af de børn der fødes eller kommer til vores land får lov til at vokse op og blive misbrugere, tiggere, hjemløse, udadreagerende og syge.
Vi skal ikke blive bange for at forsamles i parker, på pladser og torve af angst for overgreb mod vores forsamlings- og ytringsfrihed. Vi skal ikke tvivle på, at vi har ret til at have en mening og en holdning og have lov til at udtrykke den. Og vi skal ikke gribe til støvlebeklædte og maskinbevæbnede politifolk på banegårde, foran vores slotte og parlamentsbygninger.
Vi skal spørge os selv om, om det er en rigtig behandling at sende et utilpasset menneske i 2 års fængsel – hvad skete der derinde – og tro, at han kommer ud som et bedre menneske. Kom han ud til ingenting? Havde han mistet alt håb og tro på fremtiden? Hvem gav ham gode ideer? Var han psykisk syg?
Før indvandrerne med mørk hud over en kam blev kaldt muslimer og frygtet, havde vi andre prygelknabe i Danmark. De opførte sig derefter.
I andre lande, er der gader hvor du ikke skal gå og slet ikke ved mørkets frembrud. Sådan skal det ikke være i København og slet ikke i Danmark og det er vi meget medbestemmende om, at det ikke bliver. Den slags sker ikke, hvis vi bekæmper og forebygger uretfærdighed, fattigdom og uvidenhed.
Det er vigtigt, meget vigtigt at vi møder frem med tillid til hinanden og tror på, at vi i fællesskab kan og vil sige nej til facisme, undertrykkelse og radikalisering.
Lad ikke en kommende V udenrigsminister som Pind stå uimodsagt. Lad ikke højreekstremistiskegrupper og DF få vind i deres tåbelige argumenter om, at mere terrorlovgivning, grænsekontrol, overvågning på hvert et gadehjørne, mere politi og hemmelige våben er vejen frem. det vil kun undergrave vores demokrati.

Reklamer