Tags

, , , ,

Et kærligere blik kan man vist ikke sende til en lille niece.

Et kærligere blik kan man vist ikke sende til en lille niece.


Så skulle moster og Michael komme og fejre fødselsdag og sige hej til niece og lillesøster. Vi spiste fælles middag og alt gled ned uden muk og klage. Skønt det var ny mad.
Den lille har helt styr på familierelationerne og styrer i øvrigt familien med charme og ildhu. Det betød enormt sent i seng og tidlig op, for sove om morgenen kan hun ikke.
Mormors batterier var lidt flade her til morgen og derfor var en togtur med DSB en skøn babysitterafløsning et par timer. Alt blev kommenteret på turen. Også manden ved siden af os, som forsøgte at sove: “Nu har han lukkede øjne mormor. Nu kigger han”. Håber ikke han tog os det ilde op.
Nu vil jeg forsøge at få hjernen til at koncentrere sig om avisen eller en af mine mange bøger. Mon ordene vil sætte sig fast. Jeg er træt og meget glad. Det er så skønt at være hendes mormor. Det er så skønt at blive nævnt som den hun elsker højt efter far, mor og hunden Emma. Og det er også dejligt at være mormor til de to store børnebørn. De er også meget omsorgsfulde og betænksomme. Det er en stor glæde og et helt andet kapitel end dengang man var mor til børn i deres alder. Det hører jeg i øvrigt ofte fra andre bedsteforældre. Vi er istand til at rumme lidt mere og det er lykken at opleve det. Lidt ked af, at det ikke lykkedes på samme måde med ens egne unger, men det er vel sådan det er?
“Børn er på grund af deres uskyldighed hensynsløse lærere i sandhed og kærlighed” – Deepak Chopra, står der i min lille bog. Det er der vist noget om.
Men som det ses, er bedstemorhjernen slået til og meget mere fornuftigt snak, kommer der nok ikke ud af det i aften.

Reklamer