Tags

, , , , , ,

Elefanter er nogle særligt dejlige dyr.

Elefanter er nogle særligt dejlige dyr.


Jeg er lige blevet spist af en farlig leopard. Fantasien kender ingen grænser. Og elefanter bliver levende på legepladsen og skal kysses. Ind imellem forstår jeg ikke hvad der bliver sagt. Det er skrækkelig frustrerende og lærerigt for os begge to. Hvordan ville du måske oversætte: “Hoseager”. Endelig fandt jeg ud af, at det betød, at jeg skulle sidde hos hende og ane hende til hun sov. Py ha! Sikken en krise.
Jeg burde rende rundt med en blyant og en notesbog i lommen for at få alle udtryk på print, så vi kunne huske dem, når hun bliver stor. Det er så utroligt hvad børn siger. Deres logik er indlysende af og til.
Jeg husker endnu hendes mor, da hun engang slog hænderne sammen på et Herregårds Museum, hvor hun for første gang så en kane: “Se en julemandshestevogn”. Og da hun højlydt i bussen erklærede, at damen ved siden af os led af gammelhed, fordi hun havde streger i hele hovedet. Eller da hendes morbroder i en dam opdagede en helt speciel and med ællinger og imponeret råbte: “Se, se anden har fået killinger”.
Og i morgen skal vi ind og se Kaktus på teatret og er nødsaget til at holde strengt på sengetiden. Ellers kan vi ikke komme op og være friske til forestillingen.
Oplevelser i børnehøjde står i kø. Det er helt anderledes at cykle i supermarked med hende i bagsædet. Der bliver lagt mærke til gule busser. Andre børn på lyserøde cykler, som hun også gerne vil eje, når hun bliver stor. Møde Linda P på trappen i Rødovre Centret fordi hun ser sjov ud med solbriller og hawaiskjorte. Mormor ville ellers ikke ane hvem hun er. Vi synger højt, medens vi digter versene og verden farer forbi i cykeltempo. Vi opdager en ny legeplads, der skal afprøves, før vi når hjem.
Selv storvasken bliver en leg, for Molly elsker seriøst arbejde og propper gerne ind i maskinerne og tager ud igen. Stirrer benovet på tørretumbleren og hjælper med at bærer den tunge kurv. Det hele går som en leg med sådan en lille husalf.

Reklamer