Tags

, , , , ,

Turen mod Bukara begyndte kl. 8.30 i morges og er først slut nu. Grunden til at turen gennem ørkenen tager sin tid, er den meget hullede vej, hvor chaufføren må bruge al sin koncentration for at undgå at bussen bumper al for meget eller i værste fald tager skade. Dog havde vi ca. 150 km flot beton motorvej, som er blevet bygget af tyskere og lokal arbejdskraft. Samt finansieret af den Internationale Asiatiske Bank.
Langs vejen er sprit nye familiehuse skudt op efter et år med fokus på byggeri. Staten ønsker at støtte de unge familier i bedre boliger. Husene er meget store, men det skyldes at den yngste søn bliver hjemme hos forældrene og tager sig af dem i deres alderdom. Mandens brud flytter ind hos gommen familie.
Der er ikke mange skilsmisser, men arrangerede ægteskaber er få. I byerne bliver det dog også mere og mere almindeligt, at det kan ske.
Ved ægteskabets indgåelse laves der en kontrakt, som betyder at kvinden kommer til at eje halvdelen af hus, bil m.v. Og manden kan ikke sælge eller købe noget uden hustruens bekræftelse.
Vejret har været mildere med nogen regn, men jeg er for tredje gang landet på et værelse med temperatur, der er en isbjørn værdig og jeg holder snart ikke til at fryse mere.
Aftensmaden i går blev indtaget på et restauration, hvor der nærmest var rim på glassene. Vi håber på mere lune og at få et indtryk af et mildere klima.
På et tissestop på vej hertil i nærheden af den store flod som løber gennem ørkenen, fik vi syn for sagen, hvad angår fisk i floden. Fisken vi så var kæmpestor og kunne bestemt føde flere familier.
Undervejs så vi flere smukke rovfugle og en enkelt lille gnaver, der pudsede sin næse.
Det bliver spændende at opleve denne smukke gamle by. I hvert fald ligger hotellet meget centralt i den gamle bydel og jeg er sikker på guiderne vil gøre deres yderste for at finde perlerne frem til os.
Maden er jeg imponeret over. På bordene står der altid abrikoskerner, rosiner og to andre slags nødder. Det er en tradition at byde sine gæster nødder om vinteren. derefter kommer der fire forskellige salater på bordet. De dufter altid bedøvende dejligt. Er krydret tilpas med koriander, chili og syltede grøntsager.
Derefter følger oftest en suppe kogte på det kød som serveres som sidste ret med ris, kål eller andet tilbehør. Det er meget lidt kød man får og de fik min sidekammerat i bussen til at gå helt kødamok til frokost. der blev nemlig serveret lune brød og spyd med grillstegt kød. Meget delikat.
Så nu er vi hundesulten og klar til aftensmad.
Desværre er det igen umuligt at lægge billede på. Men I ved hvor vi er nu.

Reklamer