Tags

, , , , , , ,

Anemonetid. Violerne fylder lillablåt op mellem buskene og gule klumper af påskelijler lyser i solen.

Anemonetid. Violerne fylder lillablåt op mellem buskene og gule klumper af påskelijler lyser i solen.


Jeg forstår der er fokus på ensomhed og forstår det er rigtig svært for nogle mennesker, at de ikke har social kontakt til familie og venner. Det synes at være et nederlag at være alene og frygtelig krævende ikke at være det.
Fremmedgørelse er en skurk i denne debat og alenehed noget helt andet. Vi er nogle som ikke kan leve uden vores alenehed. Den kræves for at kunne opleve og nyde når vi er sammen med andre mennesker.
Vi fødes alene og vi skal dø alene. Der er intet følgeskab. At vi i perioder imellem disse to ynderpunkter har et stort ønske om at være sammen, danne par og familier behøver ikke nødvendigvis, at udelukke ensomheden. Hvis vi ikke ses og høre af de mennesker vi gerne vil være tæt på, kan det virkelig sætte gang i ensomhedsfølelse.
Hvis vi gerne vil gøre noget ved vores følelse af ensomhed, er vi selv nødsaget til at gøre noget ved det. Dog er det en rigtig god ide, at inspirere og støtte ensomme til at tage de første svære skridt over dørtærsklen til en, for dem, bedre tilværelse.
Jeg ønsker virkelig, at det fokus der nu rettes mod ensomhed vil bære positiv frugt for de mange som ønsker støtte til at få gode sociale relationer. Oprindelig var et af mine mål med denne blog, at den kunne inspirere til oplevelser og fællesskaber og give gode ideer til at tage nogle skridt.
For man har også brug for viden om hvor man kan gå hen og hvordan man evt. tager hul på forandring.
Jeg tror man kan få meget af det man har lyst til, hvis man er opmærksom på det. På samme måde som man kan få det man ikke har lyst til, hvis ens hele opmærksom er rettet mod det.
Hvis du er ensom, ved du helt sikkert godt, at der også er andre der er det. Et første skridt kunne måske være at tilbyde sig som ven eller veninde til en anden ensom.
Hm! Lommefilosofi.
Nu vil jeg pakke kufferten færdig og drage ud i en stor by og gå med næsen i solen og opleve.

Reklamer