Tags

, , , , ,

Jeg savner sådan en hat i Amsterdam. det er koldt at gå rundti dagerne her.

Jeg savner sådan en hat i Amsterdam. det er koldt at gå rundti dagerne her.


Hyggeligt lille hotel lige ud til en kanal som nærmeste nabo til Read Light distrikt. Her står de skønneste damer i meget småt undertøj og vinker og gør sig til i vinduerne. En noget aparte udstilling. Men det må altså være dejligere end at trække på den kolde gade.
Molly hedder den irske pub ved siden af og her spiser vi dejlig morgenmad og hører den sjove irske dialekt.
Hjemmefra var der indkøbt billetter til Van Gogh Museum, så skulle man kunne gå direkte ind uden at stå i kø. Derfor blev der brugt god tid på spadsereturen til muset, via blomstermarkedet, men ak. Der var sort af mennesker. En kø uden billetter, en med billetter og en med tidsbestilling. Alt var kaos. To timer i kulden tog det før vi nåede frem til køen, der skulle putte rygsæk og tøj i garderoben og derefter kunne man gå i kø for at se billederne.
Heldigvis var billederne så skønne, at det hjalp gevaldigt på humøret og en portion varm suppe som finale og der blev overskud til endnu nogle timer på gåben i den smukke by.
Det ene kanalhuser flottere end det andet og et sandt Venedig er det at vandre langs kanaler med nyudsprungne bøgetræer og se båndene sejle forbi.
Foran Paladset blev der tid til varm chokolade og æbletærte. Det er byen kendt for, men brug ikke tid på det. Til gengæld var aftensmaden i går prima. En portugisisk restauration som vi dumpede ind i lavede blændende fisk g fiskegryde. Det var lækkert.
Der blev også tid til den sidste kanalrundtfart inden gitteret blev låst. En time i en overdækket båd med udsigt til endnu flere kanalhuse og broer, medens historierne regnede ned over os. Måske hænger der lidt ved.
en kolde blæst gjorde det totalt af med mig og nu har jeg søgt ly på værelset for at blive tøet op inden en ny portion aftensmad skal indfanges et eller andet sted.

Reklamer