Tags

, , , , , , , , ,

Man kan altid finde et nyttigt arbejde på en gammel ødegård.

Man kan altid finde et nyttigt arbejde på en gammel ødegård.


I 35 år har vi kendt hinanden. I 35 år har vi i medgang og modgang glædet os, fejret begivenheder og set børn vokse op. Været vidner til deres barndomsoplevelser og fået mejslet deres smil, deres projekter, deres nysgerrighed og deres latter ind på harddisken.
Hver plante, snart sagt hver eneste træ, der har stået på grunden huskes. Hugormen, stålormene, grævlinge, elge, hjorte, egern og fugle har vi kendt til.
Mennesker omkring som vi har kendt, der nu er døde, mindes vi når turen går rundt i skoven, til badesøen, forbi æggedamen, Arnes hus, Fru Pettersons hus og Arnes søsters hus og utallige andre huse. I de huse skrives der nye historier.
Påske, pinsekarveval, loppis, Bededags- og Kristi himmelfartsferier er utallige. Sommerferier i sol, regn og tordenvejr med grill og bål mad. Pandekager og hjemmebagte boller på regnvejrsdage. Snekolde dage med rødglødende brændeovn, brætspil, kortspil og højlæsning. Efterårsferie med store dynger af farvestrålende blade, gyngeture og gæster til middage af den hyggeligste slags.
Kunne spisebordet fortælle ville der være til adskillige timers historie.
For 35 år siden kastede jeg min kærlighed på stedet og har elsket det siden. Stedet har kostet utallige arbejdstimer, hovedbrud og ind imellem stor sorg, men det vil for altid have en ganske særlig plads i mit hjerte og minderne står ikke til at viske ud.
Stedet vil for altid kræve masser af arbejde. Et gammelt og historisk sted kræver, at man er om det med omsorg og pleje. Til gengæld er oplevelserne ubetalelige. Som årene er gået bliver det sted helt “moderne” igen med naturligt lokum. Ingen spild af vand her. Naturen leverer selv brændet til varmen når det er koldt. Går strømmen kan man lave mad på komfyret. Der er altid varmt vand som står og snurrer. Her kan man få stimuleret alle sanser og få talt sammen, hvis man husker at lade alle sine digitale værktøjer og forstyrrelser blive hjemme.
Her kan man faktisk stå af hamsterhjulet for en lille stund og høre de store træers hvisken, fuglenes kvidren, dyrenes småpuslen. Man kan følge årstider og opleve verden så lysegrøn som noget sted på jorden når birken folder sine spæde blade ud og her kan man se et farveorgie i rødt, brunt, gult og grønt når skoven falmer. træerne slår næsten flammer i solen.
Nu skal jeg besøge Torpet og jeg glæder mig.

Reklamer