Tags

, , , , ,

Vi har netop gennemført en sejllads Ii Europas største naturhavn. 30 m dyb, 1200 bed og næsten 6 km lang.

Vi har netop gennemført en sejllads Ii Europas største naturhavn. 30 m dyb, 1200 bed og næsten 6 km lang.


Hvad gør man, når man ikke kan ligge på stranden og svømme i de blå, blå bølger. Man tager på oplevelse. I morges gik turen først med bus til Ciutadella. Ind på vores lille stamcafé og drikke cafè con letche med de gamle mænd og så finde bussen til Mao Mahòn. Menorcas hovedstad.
Det var englænderne der gjorde Maò til hovedstad. Eftersigende bor der i dag 20.000 indbyggere. Englænderne valget byen som hovedstad på grund af den naturlige havn. Og den militære betydning, hvilket vi ved selvsyn kunne konstatere under vores havnerundfart. Her ligger endnu kæmpe store gamle militæranlæg. karantænestationer og gamle militærhospitaler og fængsler. Vi kunne se meget over jorden, men der skulle angiveligt være rigtig meget under jorden også.
Båden havde glasbund og vi så faktisk en imponerende levende havbund og masser af fisk.
Vi besøgte også et marked – stor, stor skuffelse – i bunden af et gammel kulturhus og bibliotek. Der var masser af ost, pølse og vi til salg. Men turistvarer.
til gengæld var vi vist de eneste turister som fandt vej til Museu Hernàndes sanz. Et gammel, smuk menorcinsk hus med malerier og møbler fra far og søns tid. Begge malere og sønnen absolut forud for sin tid, mest kendt som smykkedesigner.
Huset havde et udkigstårn, hvorfra vi kunne se udover havnen og byen. meget flot og nu med solskin på.
Santa Maria la Major med et imponerende barokorgel med 3006 orgelpiberfra 1810. Den gamle kirke daterer sig tilbage til 1297.

Santa Maria la Major med et imponerende barokorgel med 3006 orgelpiberfra 1810. Den gamle kirke daterer sig tilbage til 1297.


der blev tid til en mad i det gamle fiskemarked og kaffe på promenaden ved de riges lystyacht`s. Milde Moses nogle af dem var rene færger.
Til slut fik jeg købt mig en ren trøje. Den ene jeg havde med kan snart tå selv og det er for koldt at gå rundt i det medbragte sommertøj.
Forretningerne lukkede om ørene på os, så der blev ikke spenderet unødvendige euros i den by.
Hjemme igen, gik turen til stranden for at indtage aftensmad på Neptun. En restauration væk fra alfarvej og e hujende turister. Desværre var tjeneren kulskør og maden elendig. udsigten var tip top og vinen god.

Reklamer