Tags

, , , , , , ,

Helle på vej til Grundlovstalen og talen for festligholdelse af at kvinderne for 100 år siden fik stemmeret.

Helle på vej til Grundlovstalen og talen for festligholdelse af at kvinderne for 100 år siden fik stemmeret.


En meget aktiv weekend er til ende. Søndagen sluttede i Operaen fordi en kære veninde havde inviteret mig til at høre og se Verdi`s Sicilianske Vesper. den var for mig meget overraskende festlig, trods det store og ulykkelige drama, der næsten altid udfolder sig i en opera. For det første var der en masse smuk “næsten” ballet og meget smukke kulisser dannede rammen om sang og musik. Som noget andet meget overraskende sang den kvindelige hovedrolleindehaver slet ikke. Det gjorde til gengæld en operasangerinde, som stod nede ved orkesteret. Det har jeg ikke set før. Men det gik overraskende fint hånd i hånd.
Weekenden begyndte sædvanen tro i Vartorv til grundlovstaler og uddeling af året demokratistafet. Jeg var meget tilfreds med talerne, som tilsammen kom rigtig godt rundt om de udfordringer vi har i DK med vores demokrati, det forestående valg og de 100 år der er gået siden kvinderne fik stemmeret. Der var historiske tilbageblik, up datering, information og holdning. Alt sammen noget der gav anledning til yderligere refleksion.
Herfra gik turen til Christiansborg, hvor vi gjorde vores entrè sammen med Helle Thorning, der faktisk også leverede en udmærket tale.
Der blev tid til at slikke lidt sol på plænen i bibliotekshaven, drikke lyserød cava ved det lange fødselsdagsbord for til slut at spadsere til Christianshavn og nyde endnu et glas ved bolværket. Deltage i en fernisering og til slut lade os invitere på muslinger i aftensolen og nyde, at det for en gang skyld var sommer i Danmark.
Lørdagen blev i høj grad brugt til at komme lidt til hægterne. Holde et vigtigt møde med søn og barnebarn om fælles planer og udstikke nogle mål over en endnu en skøn frokost ved en slags pølsevogn, der sælger tago`s på Nørrebro. Kigge på alt det liv der udfolder sig der for til sidst at cykle hjem og hilse på sofaen og pløje aviser igennem.
Livet er et mysterium, jeg lever det, elsker det og erfarer. Jeg tager turen i karusselen, snart går det op snart går det ned. Men jeg mærker, at jeg lever.