Tags

, , , ,

Det er skønt at være i nærheden af vandet i dag. Om det så bare er en lille, bitte søbred.

Det er skønt at være i nærheden af vandet i dag. Om det så bare er en lille, bitte søbred.


Det er ikke så tit jeg husker eller opdager hvad Dalai Lama går rundt og siger, men heldigvis står der altid et lille morgenvers i en sød bog, jeg fik af en god veninde:
“Hvis du har et problem, og du kan gøre noget ved det, så lad være at bekymre dig: Du kan gøre noget for at ændre det. hvis du har et problem, og du ikke kan gøre noget ved det, så lad være med at bekymre dig: Du kan ikke gøre noget ved det alligevel.” Der kan jo være noget om snakken.
Da jeg blev pensionist besluttede jeg, at jeg ville blive i DK om sommeren. Her er dejligt også når det er lidt vådt og lidt koldt. Og der sker så usansynligt mange gode ting i København og omegn.
I går aftes da jeg gik hjem gennem sommerbyen sad mennesker overalt på bolværkerne med nedslidte madkurve og tomme vinflasker. På græsplænerne grillede de sidste og de unge mænd overgik sig selv og hoppede i havnen. Foran Kulturhuset spillede Niels Skousen. Selv kom jeg har Koncertsalen. På vejen derud havde jeg gjort ophold på Højbro Plads hvor den traditionelle jazz kørte for fulde omdrejninger. I disse dage er gennemsnitsalderen ude i byen markant højere end den er til daglig. Det er herligt.
Jeg synes det er fantastisk, at vi kan opleve livet sådan. Og jeg glædes og forsøger at holde bekymringerne for fremtiden i skak. Forsøger at leve, medens jeg kan det og håbe på, at sådanne dejlige øjeblikke lagres på min harddisk og kan tages frem i mindre muntre tider.
Nu vil jeg nyde et øjeblik herhjemme på en sval balkon med en avis, før jazz-dagen tager sin begyndelse og forhåbentlig slutter lige så dejligt som den er begyndt.

Reklamer