Tags

, , , ,

Et ustyrligt sjovt teaterstykke i Kongens Have. Har glemt titel og ved ikke hvem det er, men det er mega sjovt.

Et ustyrligt sjovt teaterstykke i Kongens Have. Har glemt titel og ved ikke hvem det er, men det er mega sjovt.


I en pause fra al den dejlige jazz musik fandt vi en skyggefuld bænk i et hjørne af Kongens Have og her fandt et meget, meget morsomt teaterstykke sted. Det kan på det varmeste anbefales. Man må kunne finde det og spilletidspunkterne på nettet.
Dagen sluttede med 3 dejlige timer i Søndermarken i den nedadgående sol, men endnu lune aften. Jeg blev forkælet med dejlig aftensmad og iskoldt vand. Et godt tæppe at slænge sig på og en dagsorden der bragte vigtige ting tilbage på sporet. “Måske ku vi finde noget at bruge hinanden til”? Spiller de i radioen nu hvor jeg er hjemme igen. “Ja, måske.”
Og så endnu vigtigere hører jeg at grækerne har stemt et stort nej til EU`s enorme sparekrav. Ikke at den hjemmelige politiske andedam før eller under valget har dette nødråb fra den fattigste del af det såkaldte fælles EU særlig alvorligt, så vil jeg håbe at den tyske kansler og Frankrig præsident vil tænke sig lidt om, hvis de virkelig ønsker et integreret Europa og ikke kun at det rige Nordeuropa hvor højrepopulisterne stormer frem faktisk vil tale fornuftigt med det fattige Sydeuropa, hvor venstrepopulisterne ser ud til at fejre triumfer.
Tryk ikke på automatpiloten med forstå, at siden indførslen ar euroen i 2002 har særligt Tysklands eksporterhverv tjent styrtende med penge i kraft af en væsentligt lavere valutakurs end D-marken havde. Tysklands overskud på euroen er nogenlunde i samme størrelse som Grækenlands statsgæld.
Den amerikanske økonom James Galbraith skriver: “Lederne af dagens Europa er overfladiske, horisontforsnævrede mennesker, der kun har tanke for deres nationale eller institutionelle anseelse. Hverken moralsk eller intellektuelt er de klædt på til at håndtere et problem, der angår hele kontinentet.” Han fortsætter:” Ironien er, at Europas bedste håb ligger i, at grækerne stemmer nej, og at dette nej bliver fulgt op af fornyede forhandlinger og en bedre aftale.
Ligeledes har den tyske filosofkonge Jürgen Habermas skrevet: ” Den politiske elite i Europa kan ikke længere gemme sig for sine vælgere. Den må give plads for alternativer, som den ufuldstændige monetære union lægger op til”. Man må kæmpe for et Europa, hvor den fejlslagne euro veksles til en ny, balanceret økonomi, hvor alle europæere får fuld valuta for pengene. Og der advares mod at der findes endnu mærkere kræfter end selv Dansk Folkeparti.
Jeg synes dette store nej bringer håb om noget nyt og mere konstruktivt for et fælles Europa hvor almindelige mennesker får en stemme, at tale med.