Tags

, , , ,

Her fandt i en af de smukkeste grøftekanter set denne sommer.

Her fandt i en af de smukkeste grøftekanter set denne sommer.


Det småregnede med lokale byger på vejen ned over Sjælland til Knudshoved Odde lige udenfor Vordingborg. Knudshoved odde er 15 km lang og 1 km på det bredeste sted.
Odden er en israndsmoræne og som halvø skiller Avnø Fjord fra Smålandshavet.
Dysser, jættestuer og andre oldtidshøje vidner om et forhistorisk og aktivt liv. I dag hører Odden under Rosenfeldt Gods. På turen så vi skarven tørre sine fjer på bundgarnspælene, Rypper løb langs stranden og spankulerede i vandet. En stor fiskehejre fløj over hovedet på os og en duehøg blev jaget bort af en arrig måge.
Peder Oxe indførte i 1500 tallet klokkefrøen som endnu findes her.
Fordi det moderne landbrug ikke længere har dyr nok til afgræsning af arealerne, har man stiftet en Græsningsforening hvor medlemmerne har en anpart og på den måde skaffet køer til græsning af odden.
Fordi jeg havde forlagt mit kamera måtte jeg tilbage og hitte det. Det betød at jeg næsen stødte sammen med en bambi på afveje.
Vejret var med os og frokosten kunne indtaget i lunt solskin og efter nogle timers vandretur gjorde en kold melon og et glaskølig hvidvin turen fuldendt. Fuglene fløjtede og jeg nød det i fulde drag.
Med en gps finder man nemt frem og snart kunne vi hilse på vores værtinde i det private logi, der er bestilt hjemmefra. Overetagen på et murermesterhus med egen indgang og stort badeværelse. Efter indtjekning blev vi budt velkommen i haven med et glas vin og forklaret vejen til byen gode restauration. Det var et ok sted med udsigt over vandet, rimelige priser og rigelig mad, når man altså ikke er 187 og er glubende sulten efter en hel dag i frisk luft. Der måtte mere brød til. Jeg derimod kunne næsten ikke rokke med ørene. Byens havnefront blev skridtet af og kigget efter i sømmene. Her er som på alle andre havefronter bygget nye mondæne lejligheder, der ikke ser beboet ud. Er det blot sommerhuse for rige danskere i udlandet?
Trætte og tilfredse tilbage i vores logi. den kølige aftenluft kommer ind af vinduet og dynerne kalder. I morgen venter en ny dag.

Reklamer