Tags

, , , , , , ,

Spadseretur gennem det gamle fornemme Oslo med unikke træhuse, blomstrende haver og kendte personer på gadeskiltene.

Spadseretur gennem det gamle fornemme Oslo med unikke træhuse, blomstrende haver og kendte personer på gadeskiltene.


I et regnvejr som nu sod vi frysende foran kongeslottet og ventede på at blive lukket ind. Nordmændene virker noget mere royale end de danskere jeg kender og flere dage i forvejen skal man bestille billet. Grunden er naturligvis også den, at det norske kongepar bor på slottet og skønt man ikke får lov at kigge ind i de helt private gemakker, så skal de ikke belemres med besøgende i dagligdagen. Altså kun når de er taget på ferie kan man titte indenfor.
Slottet er ikke stort, men ganske hyggeligt og meget smukt malet på vægge og lofter. Det er tegnet af den danskfødte arkitekt Hans Ditlev Francisus von Linstow og han måtte lide den tort at slottet flere gange blev reduceret af økonomiske grund.
Gennem smukke spisesale kom vi, præsentationslokaler og regeringskontor. festligt med oppyntede borde. Aftenposten var på besøg med os og dagen efter kunne vi se os selv på stort opslåede billeder og citeret i teksten. Det fik vi megen morskab ud af.
Dagen bød også på besøg i et interessant galleri, et gammelt kommunalt bad og et møde med en tidligere skøjteprinsesse, hvis rige mand har oprettet et moderne museum, dels til egen kunst, men også til nye udstillinger.
Et museum der på en måde ligner vores et Luisiana en smule.

Et museum der på en måde ligner vores et Luisiana en smule.


Skøjteprinsessen blev aldrig for alvor anerkendt, hvilket kan forekomme mystisk. Hun vandt trods alt olympiaden 3 gange og adskillige verdensmesterskaber mfl. Måske var hun for unorsk og Janteloven slog til. Man må ikke være nogen og slet ikke skilte med det.
Jeg syntes det var sjovt at lære hende at kende og skønt jeg bestemt ikke syntes om hendes kunstsmag, fandt jeg hende tiltalende og mega dygtig.
Efter en lang og indholdsrig dag var det godt, at komme hjem og få tørt tøj på, varme sokker og dejlig hjemmelavet aftensmad.
Nu står regnen ned i stænger i min egen by og cykelturen er sløjfet. det ender med besøg på vores eget museum for kunst. Det er længe siden jeg har besøgt det sted og det egner sig bestemt til en sommerregnvejrsdag.

Reklamer