Tags

, , , , , ,

Molly holder en gåsefjer som kongen har skrevet med - hun er ved at tabe ørene af at lytte.

Molly holder en gåsefjer som kongen har skrevet med – hun er ved at tabe ørene af at lytte.


En guidet børnetur på Rosenborg kan varmt anbefales. Guiden fortæller interessante og hemmelige historier om kongen og skønt Mollys største håb, var at finde prinsessen hjemme, så kunne historierne om kongen der mistede sit øje, blodet på skjorten, stolen med vand i og skattekammeret med guldkronerne sagtens konkurrere med drømmen.
Som afslutning på turen blev børnene inviteret over i en legestue. her fik alle udleveret en guldkrone, som de kunne pynte med perler og paletter. Det var sagen. Herfra gik turen over i Kongens Have. Det var svært at forstå, at Kongen kunne have sådan en stor have og da træerne begyndte at tale, var hun ved at tabe næse og mund.
Hov, træet siger noget. "Har den en mund?" spurgte hun og kiggede forundret.

Hov, træet siger noget. “Har den en mund?” spurgte hun og kiggede forundret.


Historierne som træerne fortæller er nok mest egnede til lidt større børn, men alligevel en forunderlig god ide. Til gengæld var dukketeatret i haven helt bestemt for de mindste og de voksnes fornøjelse ved at opleve børnenes latter og spontane tilråb, når de lever sig ind i historien, er herlige.
Desværre var vejret ikke helt med os og den danske sommer viste sig igen noget uvenlig med kold blæst og enkelte dryp. Godt moderen havde insisteret på, at vi havde en tyk trøje med til at putte under regnjakken.
Tilbage til S toget på Nørre Port og til noget jeg slet ikke fatter. Denne centrale nyrenoverede station, et vigtigt knudepunkt, har èn, ja èn fungerende elevator til cykler, barnevogne, kørestole og dårligt gående. Det er altså alt for lidt.
Nu er mormor træt og barnet lagt i seng. Hun har lige gennemført godnatlæsning for Myling på spansk. Det er ret sjovt at høre på. I morgen er der atter en dag, der skal udfyldes og nydes i børnehøjde.
Jeg føler mig heldig, at jeg skal få lov til at opleve alle de sjove steder, jeg har været med mine egne børn og de store børnebørn. Alle disse gode oplevelser kan ikke gentages for tit.

Reklamer