Tags

, , , , , ,

Den fine gamle kran yderst på holmen er gedigent tømmerværk.

Den fine gamle kran yderst på holmen er gedigent tømmerværk.


Vejret har været fuldstændig passende til cykeltur i København og sejltur i havnen. Ikke for varmt og ikke for koldt. Cyklede af sted med regntøjet pakket i rygsækken kl. lidt over 10.00 og er hjemme nu ca. 10 timer senere, fyldt op af frisk luft, gode indtryk og nye oplevelser.
Der var en slags fri-havn-festival på Bryggen som bød på gratis sejltur både nord og syd på. Alle de nye huse og spændende gamle steder bliver blotlagt når man ser det fra vandet. Fra Nordhavn havde By- og Havn lagt guide til, så vi fik et lille indtryk af hvad der allerede er rejst og hvad der er undervejs. Endnu engang København er den fedeste by jeg kender. Her er så meget gang i den, at man næsten bliver forpustet.
Afslappet efter en fin tur frem og tilbage i havnen kom cyklerne atter på banen og turen gik ud på holmen. her er mange spændende steder at kigge på og til alt held nåede vi frem til den flotte gamle kran, hvor døren stod åben og vi kunne klatre helt til tops i det smukke gamle bygningsværk, hvor plankerne vidner om dengang der var tømmer til. Hele det store rum dufter af tjære fra bund til loft og herfra havde vi helt alene den smukkeste udsigt over byen.
Drej dig omkring oppe i kranen og du ser byen rundt 360 grader.

Drej dig omkring oppe i kranen og du ser byen rundt 360 grader.


Nede igen opdagede vi, at vi også kunne besøge den gamle ubåd sælen. Dog den vagten var ved at låse døren og ville gerne hjem. men i morgen er sidste dag i denne sæson, at undervandsbåden er åben. Så tør du klemme dig ned i den, så skynd dig derud.
Cykelturen tilbage gik gennem Christiania med stop ved vegetar restaurationen, som dog næsten var udgået for mad og grillen med grøntsags spyd endnu ikke i gang.
Det lykkedes dog at blive mær og det smagte dejligt. Stemningen var aldeles hyggelig på sådan en skøn udendørs aften og man kunne næsten bliv høj af blot at snuse til de omkringsiddendes tobak. Turen langs vandet hjem blev nydt og medens solen sender de sidste stråler over på højhusets flade, så det ligner et væsen lavet af sølv, kan jeg drikke en tiltrængt kop kaffe og lade en god dag synke ind.

Reklamer