Tags

, , , , ,

På en lille bitte ø Donan hvor 3 floder løber sammen ligger slottet Eiilean Donan Castle.

På en lille bitte ø Donan hvor 3 floder løber sammen ligger slottet Eiilean Donan Castle.


Vi har gået den smukkeste vandretur i dag på øen Isle of Skye i fuld sol, høj september himmel og med udsigt til øerne Soay og Rum, samt de imponerende bjergtoppe som udgør massivet The Cullins. Op og ned på en smal sti langs kysten og med lyngklædte skrænter og bakker. Et glitrende hav og et lys, som kunne gøre enhver maler misundelig. Der blev fotograferet igennem, så vi har også dejlige billeder med hjem såvel på nethinden som digitalt.
Alle er overmåde glade og tilfredse med selskabet, det gode vejr og de skønne oplevelser vi har sammen.
Frokosten blev købt i et supermarked på vejen. En hvid dug bredt ud på en stor sten i vandkanten og de lækre sager delt ud. Det så festligt ud og laksemadder, agurkebidder, peberfrugter i fine farver og friske flutes forsvandt i maverne. Den skotske sandkage var der dog ikke megen afsætning på. Den støvede voldsomt og skønt rygtet sagde, at rosinerne havde ligget i blød i god whisky, slap vi ikke af med den.
Efter godt 5 timers vandring nåede vi igen bussen og de kolde øl i køleskabet gjorde lykke.
Herfra gik turen tilbage til Fort Augustus med et stop ved en lille restauration, der næsten lå med fødderne i vandkanten. I solnedgangen over søen spiste vi lammelever med mos. Pølser af vildt eller hahis. “Nej, det er ikke rigtigt” Det var kun guiden der gjorde. Det er fåre- eller komave, tunge, nyrer og eventuelt andre indvolde, hakket med løg og muligvis andre krydderier også serveret med mos og en slags flødesov. En ret som man kender fra mange lande fra dengang intet måtte gå til spilde og de fattige en gang imellem også ville smage kød.
Ved slottet besøgte vi en rigtig dejlig butik med skotske tern i de smukkeste farver og stoffer.Jeg er nu den lykkelige ejer af et hue og et tørklæde, som jeg tror vil klæde min gamle frakke og gøre den fin igen.

Reklamer