Tags

, , , ,

Bevar naturen uden brug af sprøjtegifte.

Bevar naturen uden brug af sprøjtegifte.


Til medlemsmøde med A3A på Axelborg for at høre om landbrugets og fødevaresektorens aktuelle situation og fremtidsperspektiver, måtte jeg endnu engang konstatere, at der hverken er vilje eller vej til at ændre kurs. Hverken når det gælder dyrevelfærd, negativ økonomi og brug af sprøjegifte og GMO- afgrøder.
Viceadministrerende direktør Anne Arhnung og direktør Jan Laustsen ikke blot indrømmede, men talte indtrængende om at eksportmarkedet af grisekød og mejeriprodukter har det mere end svært.
Det er sådan, at vi taber penge på eksport af slagtesvin og kød hver eneste dag. Mange, mange penge. Spørgsmål fra salen om det så ikke er nu, at man skal omlægge landbruget. Først og fremmest svineproduktionen. For det første for at stoppe underskuddet, ændre dyrerens vækstbetingelser til det meget bedre og stoppe importen af GMO-dyrket Soya og majs til svinefoder. Men nej. Grisene lider så man må tage sig til hovedet over at det kan lade sig gøre at mishandle dyr på den måde i 2015. For det andet fordi det er forbundet med store problemer af producere og importere GMO fødevarer. Den slags afgrøder avles under stort forbrug af giftstoffer, som ikke blot skader mennesker, jord og dyr i de lande hvor de produceres. Det skader også fødekæden i de lande hvor vi spiser dyr fodret med GMO-produkter. Det er nemlig ikke ulovligt at importere den slags i DK – det er kun forbudt selv at fremstille. Endelig er det helt skørt at blive ved med at proppe mad i dyrene så længe menneskene sulter på vores jordklode. Spis mindre kød og få meget mere mad til de sultne munde.
Især direktør Jan Laustsen havde travlt med at fremhæve, at vejen frem var at producere endnu mere. Han fortalte endog glædestrålende, at nu hvor vi ikke kan komme af med vore varer til Rusland, har det gjort det muligt for Brasilien at eksportere til Rusland. Så meget eksporterer Brasilien, at der nu er forhandlinger i gang om, at vi kan eksportere til Brasilien. Hold nu op – det er for skørt.

Reklamer