Tags

, , , , , , ,

Den hjemløse mand har pyntet op på sit nattelogi.

Den hjemløse mand har pyntet op på sit nattelogi.


Aftenen er blevet slidt op. Først hos Information til en aften om Thomas Tandströmer og hans skønne poesi. Det er interessant at få udlagt en digters værker. Noget kan man være enig i, andet er noget langt ude noget for mig. Men hos denne Nobelpristager er sproget så helt fantastisk, at jeg kunne bruge oseaner af tid til at samle hans utrolige, præcise billeder, der lever knivskarpe og alligevel meget dobbelttydige, eller med en usynlig dimension. Manden fik afasi, men vedblev med at skrive, skønt han ikke verbalt kunne udtrykke sig. Om det siger han et sted nogenlunde sådan her: “Det er som at være en violin i en sort kasse, der aldrig bliver pakket ud.”
Der blev også tid til at smutte ind i en genbrugsbutik og finde en kjole, som kan bruges i Buenos Aires – håber jeg. Har ikke rigtig begreb om, hvordan man skal se ud for ikke at falde helt udenfor. Eller være så aparte påklædt, at jeg bliver bænkevarmer hele aftenen.
På vejen hjem mødte jeg en hjemløs, som var ved at redde sin seng og pynte hele den vinduesniece, han har valg til soveværelse op. Vi fik os en længere snak. Som hjemløs sover man ikke meget. Altid med det ene øje åbent. Alt andet er alt for farligt. Man kan vælge enten at forsøge at gemme sig i en mørk kælder eller som her, ligge fuldt belyst. Søvn bliver det bare ikke til så meget af. Der bliver flere og flere hjemløse. Tro derfor ikke på dem der mener at nedskæringer på kontanthjælp, sygedagpenge og udsmidning af arbejdsløshedsunderstøttelsen bringer folk nærmere selvforsørgelse. Tværtimod. Det bringer dem hurtigere og hurtigere på dagen. Det mest forfærdelige er, at rigtig mange unge ender her før de er fyldt 25 år.
De udenlandske hjemløse, tiggere og hvad de nu er har det rigtig slemt.
Et smil og et ægte tak for en sølle 20èr. Det er en barsk verden vi lever i.

Et smil og et ægte tak for en sølle 20èr. Det er en barsk verden vi lever i.


Alligevel er de høflige, taknemmelige og yderst hjælpsomme. Hvor de end får overskuddet fra. Vi kan individuelt rigtig nok ikke hjælpe dem alle, men sammen kan vi gøre noget, og for den vi skænker vores 20 kroner og lidt venlighed, gør vi måske alligevel en forskel.

Reklamer