Tags

, , , ,

Forfatterne Lars Olsen, Christoph Ellersgaard og Anton Grau Larsen har gjort deres hjemmearbejde godt.

Forfatterne Lars Olsen, Christoph Ellersgaard og Anton Grau Larsen har gjort deres hjemmearbejde godt.


Skønt det i 1980`erne gik af mod at tale om uligheden er det på høje tid at åbne øjnene for, at selvsamme ulighed er vokset uhyggeligt siden. Og det gælder både den økonomiske og demokratiske ulighed.
Lars Olsen var som medforfatter på bogen Klassekampen helt klar i mælet og dokumentationen under sit oplæg i Vartorv i aftes: “Vi må gøre op med at lade som om at Danmark er en stor middelklasse. Det er vi ikke. Overklassen tæller 1,5% og underklassen – dem uden arbejde og i høj grad uden uddannelse – tæller 21%. Imellem finder vi den højre middelklasse på ca. 10%, middelklassen på 23% og arbejderklassen på 45%. men det er i overklassen og i den højre middelklasse der præger samfundsdebatten. Det er herfra man dikterer reformer og sparekrav med fokus på bunden af samfundet. Det på trods af at overklassens indkomster er steget med 4½ gange blot i perioden fra 2009 til 2012. den udvikling er fortsat. Det samtidig dem der har haft fornøjelse af skattereforer, det er her formuestigningerne er at finde. !3 gange højere formuer har findes her i sammenligning med arbejderklassen. Læg så hertil den skæve aktie fordeling. Der tales om gettoer, men ikke om de riges gettoer. Der hvor der bor mere end 40% fra overklassen. Der hvor der ingen indvandrer går i skolerne. der hvor huspriserne er så høje, at man har udrenset enhver med en middel eller lav indkomst. For slet ikke at tale om overførselsindkomst i form af kontanthjælp eller dagpenge.
Meningsdannerne og deres børn har ikke længere kontakt til mennesker udenfor deres egen kreds. De er totalt socialt blinde.
Christof og Anton supplerede omkring deres undersøgelse af magteliten og magtnetværk i Danmark. Det kan egentlig koges ned til, at der findes 423 personer i Danmark som har magten og vel og mærket den magt der går udenom Folketinget og som usynligt styrer og regerer.
Det er på høje tid, at der sparkes gang i de folkelige bevægelser og klassekampen. Skal demokratiet overleve skal elitens magt begrænses. Det sker ikke ved debatter, men ved aktiviteter. Vi må i gang med at omfordele såvel økonomi som demokrati.
Det kan stærk anbefales at læse Klassekamp fra Oven og bogen Magteliten hvor den stor ulighed dokumenteres.

Reklamer