Tags

, , , , ,

Med blomster står vi sammen og nægter at blive bange for det onde.

Med blomster står vi sammen og nægter at blive bange for det onde.


Uanset hvem der har dræbt civile mennesker i Paris og uanset hvor forfærdeligt det end er, har vi som almindelige mennesker ikke et medansvar for denne seneste grusomme handling. Er der ikke en sammenhæng, mellem den krig det Vestlige Europa udkæmper i Irak og Syrien? Er det mentale tosser eller hjernevaskede krigere, der har udført disse ugerninger, så findes der ikke en nem og kortsigtet løsning på problemet.
Der er mere end nogensinde behov for langsigtede og målrettede løsninger til baggrunden af hvorfor det er muligt at rekruttere mennesker, der er villig til at slå hinanden ihjel. Der må sættes penge af til at forebygge radikalisering i de europæiske lande og det er ikke det samme som flere penge til overvågning. Den blanding af sociale problemer og eksklusion der sker af unge i visse miljøer skal stoppes. Og der skal arbejdes på at skabe fred og inklusion af forskellige politiske holdninger, der hvor IS bekæmpes.
Det vil aldrig være muligt at bekæmpe terror med høje hegn og udelukkelse af mennesker udefra, faren lurer lige såvel i vore egen landes udelukkelse af mennesker politisk, socialt og religiøst.
Indtil det sker, må vi ikke lade os kyse og blive bange for at leve vores hverdag. Det vil kun bekræfte sådanne mørke og onde kræfter i at gentage deres ugerninger. Pas på med ikke at svinge over i en endnu dybere grøft, såkaldte stærke mænd og højresnoede kvinder har lige så frygtelige gerninger på samvittigheden, som det vi ser nu.
Hvis samfundet var for os alle og vi hver især bestræbte os på at anerkende, inkludere og betragte andre mennesker som ligeværdige, ville der næppe opstå lyst til eller behov for at slå fra sig og opføre sig så grusomt som det netop er sket.
Tankerne går til de mange familier som fuldstændig chokerende har fået revet deres kære bort. Lad os vise dem vores støtte i den sorg de nu skal gennemleve med blomster, lys og fornuftige handling.

Reklamer