Tags

, , , , , ,

Heldigt for mormor at vi mødte bedste veninden og blev klar over hvordan man gør ved ankomst til skolen.

Heldigt for mormor at vi mødte bedste veninden og blev klar over hvordan man gør ved ankomst til skolen.


Det blev dagen for mormors første skoledag. Ja, du hørte rigtig. Den 3½ årige går i skole. Det lyder meget for tidligt, men ser ud til at være hyggeligt og lærerigt. I virkeligheden er det nok en slags børnehaveklasse, men med udvidet adgang til at lære rigtige skoleforberedelser, som bogstaver, tal og “disciplin”.
Jeg var lykkelig over, at der ikke er diskussion om klædedragten. Det er på med uniformen.
På ikke skoledage, kan der være alvorlige dramaer omkring påklædning, for prinsesser kan naturligvis ikke gå i hvad som helst. Kun i virkeligt prinsessetøj uanset vind og vejr. Det er ikke nemt for voksne at acceptere en unge iført lyserød silkekjole og små sko gå udenfor eller inde for den sags skyld, i 15 grader.
Nå! På med uniformen og afsted til skole med en frozen madkasse. En stor pose med ekstra trøje og en pude til middagssøvnen.
Det er dejligt at spadsere sammen. Børn og voksne snakker godt på en gåtur. Eller rettere hvis man gider lukke ørene op og lytte, får man meget at vide på turen.
Ved ankomsten til skoleporten mødte vi bedste veninden og vi kunne føles ad til klassen hvor børnene afleveres udenfor. Det kunne danske skoler måske lære noget af. Der er i den rigtige dør sat små døre i hvor kun børn kan komme ind. Bag de små døråbninger står klasselærerinden og modtager hver enkelt med et goddag, et knus eller et stort kram, hvis man er ked af at skulle sige farvel til mor og far.
I to kasser udenfor døren afleveres bananen i den ene og yougurten i den anden med navn på. Det er de to mellemmåltider. Den medbragte flaske vand sætter man mit navneskilt på og posen hænges på knagen med billede af barnet.
Det ser ud til at hver klasse har sit eget lille parcelhus med have. Der er amfieteater foran en stor græsplæne, boldbaner. Trafiklegeplads og skure med legetøj i forskellige aldersklasser.
Rigtig indbydende og lækkert at se på.
Jeg glæder mig til mandag hvor vi skal til forældre komsammen. Så oplever jeg det lidt bedre indefra.

Reklamer