Tags

, , , , ,

Man pynter husene til jul og der har været stille i puebloen i dag.

Man pynter husene til jul og der har været stille i puebloen i dag.


Det har været en lidt lang dag. Det er svært at vende sig til at lave absolut ingenting og ikke tale med andre mennesker, udover goddag og tak og hvad man nu siger. Morgengymnastikken blev hurtig overstået. Gulvet blev fejet og vasket – så er her julerent. Jeg slæbte vand hjem. Det er tungt, skønt der ikke er langt og sluttelig endte jeg på torvet med en kop kaffe, medens solen forsøgte at trænge igennem disen. Temperaturen har fået et hak ned. Skyerne oppe i bjergene er sorte og det er kun i glimt at solen brænder igennem.
På vejen tilbage fra torvet mødte jeg en mand som solgte hjemmelavede krydderurter og jeg fik mig en potte duftende basilikum og på rådhuset fangede jeg de nyeste lokale engelske aviser. De blev pløjet igennem og nu kan jeg betro jer, at byens tyrefægterarena, som har stået ubrugt hen siden 2011, er en stor rotterede. Så alvorlig er rotteplagen, at rotterne er gået til angreb på hundene i den nærliggende hundepension. Udefra ser arenaen fin ud, men det er fordi murene er blev restaureret for nogle år siden. Det indvendige er ved at brase helt sammen. Bystyret vil ikke bekoste en nyistandsættelse. Lidt synd. Der kunne godt være brug for lidt kultur her. Det kunne blive et fint udendørs teater.
Plankeværk og aviser begynder også at interessere sig for det kommende valg. Podemos kan absolut blive en tunge på vægtskålen og komme til at bestemme hvem der skal danne regering. På den anden side, har de tabt lidt luft og socialisterne gør det ikke nemt for dem og tilbyder at samarbejde både til højre og venstre – dog ikke med Podemos?
Politik er fyldt med rådenskab, men Podemos er tilsyneladende frisk luft og et udtryk for at folk er trætte af korruption og gerne vil ændre på tingene.
Det står sløjt til i DK også. Corydon fik sin stilling og hvem tror ikke på at der findes korruption og magtmisbrug sted i lilleput staten, der af og til bryster sig af at være et sandt demokrati. Så sandt at Danmark involverer sig i krig for at indføre vores såkaldte demokrati i de lande vi tillader os at bekrige. FØJ!

Reklamer