Tags

, , , ,

De sorte skyer er blevet til regn, som har varet det meste af dagen. Blæsten er taget til og palmerne svajer svært i vinden.

De sorte skyer er blevet til regn, som har varet det meste af dagen. Blæsten er taget til og palmerne svajer svært i vinden.


Porten ind til gårdhaven dunker og giver sig, trods det at den er lukket og låst. Man kan høre på bilerne ude på gaden, at regnen er kommet for alvor. Lidt tarveligt, at det lige skulle være nu, hvor der ventes gæster som har glædet sig til sol og forårsvejr. Måske går det over til i morgen eller overmorgen.
Man kan høre at tagrenderne er istykker. Der er virkelig meget byggesjusk hernede.
Palmerne suser og svajer alvorligt i vinden og bjergtoppene er forsvundet i mørket deroppe. Planerne om en tur til toppen i morgen skal muligvis ændres, hvis ikke dette her forsvinder i løbet af natten.
På den anden side er det godt med vand. Alt trænger til at få regn. I går var de begyndt at vande græsplænen. utroligt i et land, der dagligt bliver fattigere på rent drikkevand.
For slet ikke at tale om de vildt mange golfbaner hernede som får alt det vand de kan ønske sig. der er simpelhen indbygget sprintlere i plænerne, hvilket blandt andet betyder, at ved skovbrænde går de mange anlæg ram forbi og står som grønne oaser i afsvedne landskaber.
Selv er jeg landet i sofaen med en tyk bog og en stor forkølelse. Nyser og snotter, så det er herligt at være single. Ingen at tage hensyn til. Det magter jeg heller ikke lige nu. Men det skal også gå over – hurtigt.
Det har været svært at greje valget hernede. I dag snakkes der om et nyvalg i begyndelsen af marts fordi man ikke kan danne en regering. Podemos tog ellers Parlementet med storm og 69 mandater. Pusten var altså ikke gået af bevægelsen. Hurra for det. PSOE fik endnu et hak i tuden og fornyelsen med unge Pedro Sàndches hjalp ikke. Regeringspartiet PP er også styrtdykket, men ikke helt så meget som ved forårets regional- og kommunevalg. Og den ambitiøse partileder for CIUDADANOS Albert Rivera´s drøm om at blive statsminister brast med de kun 40 mandater og 13,93 % af stemmerne.
Men på trods af at spanierne er trætte af korruption og brudte løfter gik hele 73 % til valg. Nu er det snart sidste udkald ellers skal spanierne til valg igen.

Reklamer