Tags

, , , , ,

Molly har besluttet hvilken bil hun ønsker sig når hun bliver stor.

Molly har besluttet hvilken bil hun ønsker sig når hun bliver stor.


I baggrunden viser dansk Tv et program hvor uligheden i det danske samfund. Desværre en udvikling som er uløselig forbundet med et mindre og mindre progressivt skattesystem. Produktionen af digitalepenge som investeres og yngler på få hænder og på ingen måde kommer de mange mindrebemidlede til nytte. Også her i Spanien er der enorm ulighed. Den er dog noget mere tydelig end i Danmark fordi kæmpevillaerne ligger hegnede ind overalt hvor vi færdes. Boligblokke af en vis standard omgives af murer, portnere, låse med koder og meget mere, for at holde de fattige ude. Her er en del der er så fattige og sultne, at de er nødsaget til at stjæle hvis de vil overleve.
Men jeg føler mig udenfor alle grupper hernede. Hvor jeg bor nu, er det ikke rigtig muligt at komme i dialog med nogen som helst og jeg tænker med rædsel på, hvor svært det må være at være indvandrer og skulle stable et netværk på benene. Bor man i en lejlighed i et boligkompleks hvor beboerne kun kommer forbi en gang imellem på nogle ugers ferie, møder man ikke mange mennesker.
Selvom man har børn der går i skole, mødes forældrene ikke som til forældearrangementer i de danske skoler. Fædrene ser man kun hvis de i deres store biler afleverer børnene i skolegården om morgenen – uden at stå ud af bilen forstås. De mødre der aflevere børnene – de mindste – er ulastelig klædt i sidste mode og med perfekt make up og man fornemmer, at der også her er en mur eller en maske, der ikke skal overskrides. Her i huset er moderen blevet ekspert i at putte pyjamasbukserne i et par støvler med skaft, tage en frakke over som skjuler resten og flashe sit rene nordiske look uden make up, når kvinderne står i kø for at sige farvel og ønske de små en god dag. Ungerne ligner heldigvis hinanden i uniform og de store forskelle her er ikke så tydelige.
Set i det perspektiv forstår jeg godt, at man søger sammen i danske klubber. I DK er det måske lige så lukket land for nye medborgere og nødvendigt at søge tilflugt i lignende fællesskaber.
På kun de 5 km´s afstand til puebloen, hvor jeg boede før, er verden fuldstændig forandret.
De ville være rigtig dejlig, hvis vi turde være mere åbne og komme hinanden ved både her og i DK.

Reklamer