Tags

, , , , , ,

To små kammerater, som skulle fejre fælles børnefødselsdag i dag.

To små kammerater, som skulle fejre fælles børnefødselsdag i dag.


Efter en nat uden megen søvn vågnede Molly i morges kl. 7.00 og var straks parat til at fejre sin børnefødselsdag. Hun kunne næsten ikke vente til kl. 17.00 – det er også sent at gå i gang for så små børn. Men sådan er det på spansk.
Hun ville ikke forlade huset af angst for, at mor ikke skulle nå hjem og komme med. Derfor fik hunden kun en lille luftetur og mormor var totalt handlingslammet og låst i de mange timer og af de mange spørgsmål. Filmen var lige ved at knække.
Endelig kom mor og fik pyntet prinsessen i lyserødt og det blev tid til afgang.
Hotellet hvor festen skulle holdes var enormt. Søjler i mange etagers højde, udsmykket som træer. I bunden et kæmpe bassin. Levende fugle og fantasifulde udsmykninger. En smart måde at samle en klasse med børn i alderen fra 3-4 år, trods alt. To piratdamer hjalp forældrene med at male dem og lege med dem i 2 timer, hvorefter de blev budt til bords. Chokoladekagen med frozen billeder var det vigtigste og jeg skulle hilse og sige, at den smagte rigtig godt. Kagen og sagen for fødselsdagsbørnene hernede er højdepunktet på sådan en dag.
De voksne fik tapas, vand og kaffe. Man får ikke gaver, men en kuvert går rundt og heri putter man et bidrag til dækning af udgifterne.
Selskabet meget internationalt, spaniere, danskere, russere, finner mfl. Ikke underligt at sproget i skolen er engelsk.
Kendetegnende for familierne var, at far arbejder rigtig meget og rejser rigtig meget. Mor går hjemme og er næsten alenemor med det antal børn, man nu har. Netværket er lille og mange bedsteforældre fraværende, fordi de bor i et andet land. Når man er hjemmeløbende her, er det meget svært at skabe venindenetværk og det bliver aldrig som derhjemme, var der en der betroede mig.
En anden savnede sine gamle forældre i Sibirien og frygten for at miste dem, uden at nå at se dem igen lyste ud af hendes ansigt.
Så kan det godt være de har kæmpestore huse, flere dyre biler og en udsøgt garderobe. Prisen er ganske høj, efter min mening. Og så skal der soves.

Reklamer